Cevap: Sarf Malzemesi Zimmeti
yarın ifade vermeye gideceğim gitmeden bugün avukat bulmaya çalıştım fakat 4000 tl den aşağıya avukat bulamadım. o yüzden savunmamı kendim yapacağım.
bir şey daha sormak istiyorum sivil mahkemelerde olduğu gibi ücretsiz avukat talep etme hakkım varmı acaba.
Evet müdafi talebinde bulunabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evet müdafi talebinde bulunabilirsiniz.
fakat ben astsubayım sivil mahkemelerde olduğu gibi bir fakirlik belgesi alma zorunluluğum varmı?
Alıntı:
yasinipek rumuzlu üyeden alıntı
fakat ben astsubayım sivil mahkemelerde olduğu gibi bir fakirlik belgesi alma zorunluluğum varmı?
ayrıca avukat talep edebilsem bile ben şu an ankara'da görev yapıyorum ve diyarbakır'da açılan dava için ankara'da askeri savcılıkta ifade vereceğim. yani mahkemede bizzat ifade vermeye gitmeyeceğim. bu durumda avukat nasıl bir yardımda bulunacak. çünkü para ile tutacağım avukatlar mahkeme için diyarbakır'a gideceklerini belirttiler bana
Parayla tutacağınız avukatlar mahkemeniz nerdeyse gidebilirler elbette ya da mahkemeye sözlü ya da dilekçe ile barodan size müdafi atanmasını isteyebilirsiniz, müdafi için fakir olmak gerekmiyor bildiğim kadarıyla.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Parayla tutacağınız avukatlar mahkemeniz nerdeyse gidebilirler elbette ya da mahkemeye sözlü ya da dilekçe ile barodan size müdafi atanmasını isteyebilirsiniz, müdafi için fakir olmak gerekmiyor bildiğim kadarıyla.
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. bugün ifade verdim ve öğrendiklerimi sizinle de paylaşmak istiyorum.
Barodan avukat talep edebilmek için muhtarlıktan fakirlik ilmühaberi almak gerekiyormuş. Dolayısıyla astsubay maaşı alan birine avukat tayin etmiyorlar. fakat kredi vb. ödemeleriniz var olduğundan avukat ücretini karşılamak beni zor duruma düşürür şeklinde askeri savcılığa belgelerle sunduğunuzda avukat verebileceklerini söylediler.
Silivri'de yatan koca paşalara müdafi veriliyor size niye verilmesin bir yerde var bir yanlışlık ama neyse geçmiş olsun.
Sn.Editörüm, yorumunuza sonsuz katılıyorum. İnsanın hani adalet! diye haykırası geliyor bazen. Müsadenizle bende yakından tanık olduğum bir hususu başlığı açan astsubay arkadaşımıza iletmek istiyorum;
Yasin İpek; Barodan adli yardım talebi farklı birşeydir, mahkemede duruşma esnasında müdafi talebi ayrı bir şeydir. Senin talebin adli yardım değil, yargılama aşamasında müdafi talebidir. Ve mutlaka talepde bulun derim. Askeri mahkemelerin bu hakka bakış açısına girmeyeceğim elbette ama, mahkemeye çıkmadan hemen önce, borcun olduğunu, maddi durumunun iyi olmadığını ve mevcut şartlar altında müdafi tutabilecek gücün olmadığını fakat baro tarafından kendine bir müdafi tayin edilmesini istemelisin. Sonuç olarak bu hakka sahipsin editörümüzünde belirttiği gibi. Bu talebin doğrultusunda sana baro tarafından 1 saat içinde bir avukat tayin edilip onunla özel olarak (Bire bir) görüşebilrsin, durumu izah edebilirsin. Hakkında ne kadar cok bilgi sahibiolursa seni o kadar iyi savunacaktır. MAlum, konu askeri bir konu cünki. (Borç durumuna filan bakıldığına inanmıyorumi beyanın yeterlidir, çünki yasa; askerlik sistemindeki gibi astsubay, sivil, çöpçü, bekçi ayrımı yapmamaktadır, o sadece askeri sistemde vardır)
Bir assubay arkadaşım bu şekilde faydalandı, bizzat şahidim. Geçmiş olsun diyorum tekrar...