Ağır Ceza Davasında Tanık İfadesi Delil sayılır mı?
Uluslararası nakliye tır şoförüyüm,2008 yılında yurt dışına çıkarken kullanmak da olduğum tır'da eroin maddesi yakalandı.Yapılan yargılama sonunda 2'ye bir oy çokluğu ile beraat ettim.Dosya da istemiş olduğum bir takım deliller yok oldu! Çalıştığım firmanın güvenlik görevlisi yalan tanıklık yapıyor ve aracın yanına çanta ve poşetlerle geldiğimi beyan ediyor.Şirket merkezinin kamera kayıtlarının incelenmesini ve asla çanta yada poşetlerle araç yanına gelmediğimi söyleme karşın(kamera kayıtları yok edildi bu arada) yargıtay beraat kararını bozup tanık ifadesinin dikkate alınarak ve araçda benden başka kimse olmadığından cezalandırılmam gerektiği yönünde dosyayı tekrar görülmek üzere mahkemesine göndermiştir.Buradan ne söylesem boş ancak, ne yapmalıyım?
İşlemediğim içinde olmadığım bir dertten muzdaribim,bu illetten nasıl kurtulabilirim? Teşekkürler. . .
Araç firma antreposundan firma işçileri tarafından yüklenmiştir,yükleme esnasında başında bulundum ancak,yükleme sonrası gümrükleme 2 gün sonra firma tarafından yaptırıldı ve bu geçen 2 günlük sürede araç firma önünde kaldı,gümrükleme mühürleme şirket tarafından bilgim dışında başka şoföre yaptırıldı.Uyuşturucu madde dorse içinde çıktı. . .
Cevap: Ağır Ceza Davasında Tanık İfadesi Delil sayılır mı?
Soruya verilecek cevap "Evet olur." Fakat anlamadığım avukatınıza niçin sormuyorsunuz? Çünkü atılı suç mecburi avukat bulundurulmasını gerektirir.
Cevap: Ağır Ceza Davasında Tanık İfadesi Delil sayılır mı?
Öncelikle teşekkürler sağolun,maalesef ki param olmadığı için bir avukata danışabilme imkanım yok! Baro tarafından tayin edilen avukatlar da sadece siz ifade verdikten sonra müvekkilin beyanlarına katılıyorum cümlesini hep bir ezber söylemekteler,başka tek kelime edeni benim dosyam da hiç olmadı :( biraz üzücü sanık/şüpheli açısından ama ne yazık ki gerçek bu! Bir Türkiye gerçeği;'parasız adam şerefsiz adam' :) kader diyelim Mehmet Bey. ..
Yalan ve çelişkili beyan ve yalancı tanıklık kişiyi ailesiden koparmaya ve onlarca yıl yatırmaya yeterde artar Türkiye Kanunlarında öyle mi?