Haciz Durdurma / Erteleme ve Rehin / İpotek işlemleri Hk.
Merhaba ,
Bir avukata borcumuz var. 2.000 tl değerinde. Bu avukat 50.000 liralık arabamıza rehin koymuş. Ve haciz için gelecem diyor.
1 ay süre istedim ödemek için. Yok ben hacze geleceğim diyor.
Zaten parası garantide , yani aracın üzerinde rehin var. Ayrıca her gün uçuk rakamlarla faiz işletiyor.
Ben bu icrayı durduramaz mıyım ?
Yani adliyeye gidip bunu durduramaz mıyım ?
Ben anlayamıyorum. Zaten rehin varken birde üstüne üstlük hacze gelecem diyor ve 1 ay süre tanımıyor.
Yapabileceğim birşey varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Cevap: Haciz Durdurma / Erteleme ve Rehin / İpotek işlemleri Hk.
Alıntı:
quattrosuv rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Bir avukata borcumuz var. 2.000 tl değerinde. Bu avukat 50.000 liralık arabamıza rehin koymuş. Ve haciz için gelecem diyor.
1 ay süre istedim ödemek için. Yok ben hacze geleceğim diyor.
Zaten parası garantide , yani aracın üzerinde rehin var. Ayrıca her gün uçuk rakamlarla faiz işletiyor.
Ben bu icrayı durduramaz mıyım ?
Yani adliyeye gidip bunu durduramaz mıyım ?
Ben anlayamıyorum. Zaten rehin varken birde üstüne üstlük hacze gelecem diyor ve 1 ay süre tanımıyor.
Yapabileceğim birşey varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Bu borç, 2006 yılında kesilen fatura tutarı 300TL civarında olup avukatlık ücreti vs. diğer masraflarla birlikte artan GSM hattı borcumuydu?
İcrayı elbette durdurabilirsiniz.
İcra dairesine gidip, borcu ödeyip, dosyayı kapatarak.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu borç, 2006 yılında kesilen fatura tutarı 300TL civarında olup avukatlık ücreti vs. diğer masraflarla birlikte artan GSM hattı borcumuydu?
İcrayı elbette durdurabilirsiniz.
İcra dairesine gidip, borcu ödeyip, dosyayı kapatarak.
Yok bu borç başka birşey. Esasında borcumda yok.
Ama itiraz etme konusunda geç kaldım. Önce borcu ödeyip daha sonra haklarımı kullanmayı deneyeceğim.
Borcumuz : Senetli alışveriş borcu.
İcra dairesine gitsem bana 1 ay vade yapmazlar mı ?
Zaten araça rehin konulmuş. Alacağı garantide ve faizi işliyor. Üstüne tekrardan haciz hakkı varmı ? Veya benim bu haczi 1 ay erteleme şansım yok mu ?
İcra dairesinde borcu taksitlendirebilirsiniz. ( İlk taksidi hemen ödemek kaydıyla, toplam 4 taksit yapılabiliyor bildiğim kadarıyla icra dairesinde)
Rehinli, hacizli de olsa,
borcun tahsil edilmesi için avukat doğrudan rehinli aracın satışını da isteyebilir, bir başka mal haczi ve satışı yoluyla tahsili de isteyebilir, buna hakkı var.
1 ay erteleme veya başka ödeme planları için avukatla anlaşmaktan başka yolunuz yok ne yazık ki.