ibraz edilemeyen fatura defteri
Merhaba,
Bir hususta yardımlarınızı rica ediyorum :
2006 yılında tasfiyeye giren bir şirketin tasfiye memuruyum. Şirketin 2006 yılından itibaren en ufak bir hareketi yok. Bir hafta kadar önce vergi denetleme kurumundan şirketin 2007-2008-2009-2010-2011 dönemine ait evrakları istediler. Herhangi bir hareket olmadığına dair evrakları götürdüm, şirketin en son kestiği fatura numarası 9696. Benden o koçandaki son 4 faturayı ve sonrasında da kullanılmayan bir koçanı istediler.
Son 4 faturası kesilmeyen koçanı buldum. Fakat ondan sonraki koçan o dönemde şirketin gümrük işlemlerini yaptırdığı gümrükçü firmaya verilmiş, bunu da tamamen tesadüfen o koçandan 2003-2004 yıllarında gümrükçü tarafından kesilmiş 3-4 adet faturaya rastlayarak tesbit edebildim. Fakat o gümrük firması da 2005 yılında tasfiyeye girip kapanmış. Fatura koçanından ilk 32 faturanın ihracat faturası olarak kesildiğini bir şekilde ispatlayabiliyorum, fakat sonraki 18 fatura ortada yok, kayıp.
Bu durumda ne yapmalıyım? Bu faturaların hepsini ibraz edemezsem ne yapabilirim, ne gibi bir ceza ile karşılaşabilirim?
Not : Bugün gazeteye bu fatura numaralarının kayıp olduğuna dair ilan verdim.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: ibraz edilemeyen fatura defteri
fatura koçanları ile ilgili 2003- 2004 e fatura kesilmiş diyorsunuz.bir kısmını buldum diyorsunuz. yani koçanı bulamayıp neyi buldunuz bir kısım o anlaşılmıyor o nedenle genel bir cevap vereyim. fatura koçanı kayıp diye farazi şekilde vergi tarhiyatı yapılmaz. tarhiyat için somut doneler gerekir. ancak belge ve bilgiler talep üzerine teslim edilmediği için özel usulsuzlük cezası kesilebilir. sizin durumunuzda inceleme sonucunda bilgi vermek daha doğru olur. inceleme sonucunu yazarsanız gerekli yardımı yaparım