Kredi kartı taksitlendirme?
Kredi kartı ödemeleri ile ilgili yazıları -soruları okudum.
Benim sormak istediğim. Kredi Kartı kullanan biri olarak bankadan herhangi bir şekilde tebligat, uyarı yazısı veya temerrüd yazısı v.g. bir belde gelmeksizin
BORÇLU OLARAK BORÇUMU KREDİLENDİREREK ÖDEMEYEBİLİRMİYİM ?
(Sürekli olarak tamamına yatıramadığımız için asgarı ödeme yapılıyor buda faiz uygulaması oluyor tabiki )
veya ne yapmam lazım
İlginize şimdiden tşk.
Kolay gelsin
Meltem
Cevap: Kredi kartı taksitlendirme?
Alıntı:
Meltem Eser rumuzlu üyeden alıntı
ilginize tşk ederim.
yani anladığım kadar ile ya ben kredi kartı asgarisini ödemeyerek resmi bir yazı bekleyeceğim ki buda astarı yüzünden pahalımı olur?
Yada askari tutarı ödemeye devam edeceğim (borç artık ne zamana [V]kapanırsa)
bunun başka bir çözümü yokmudur???
tşk
meltem
evet meltem hanım aynı sızın konumunuzdayım.. asgari tutarını öde babam öde.. zar zor bulup buluşturup ödemeye calışıyoruz borç sabit.. aman evimize haciz gelmesın.. keske bizde ödemeseymişiz yıllardır.. sımdı bu fırsattan yararlanırdık hemde bu zaman içinde ödemediğimiz para yanımıza kar kalırmıştı... bizde aff istiyoruz..
gecenlerde banka ile gorusmeye gittim .. 3100 olan kart borcumu dedim ödiyemıyorum bisey yapalım taksiklendirelım tamam dedi.. ödeme planını istedim yüzde 3 ten hesaplanıyormus.. 3100 olan borcum 12 aya bolelım 4900 a çıktı.. aylık ödemem tam hatırlamıyorum ama 500 civarı güldüm dışarı çıktım
yenı çıkan yasaya gore hesapladım
12 AY 3.905,44 aylık taksit 325 tl arada 1000 tl fark var.. bu para kolay kazanımıyor.. ödemiyorum artık gelsinde banka alsın.. üzerime kayıtlı hiç birsey yok bi emekli maaşı var..
Sayın ZutTo, Tahminim borcunuz mayıs 2008 den kalma 24 ay ve 36 aylık ödeme seçeneklerini sormanızı tavsiye ediyorum. Sonuçta bu harcamaları kartınızla siz yaptınız . Tamam şartlar zorlamış olabilir ama asla kimse size zorla harcatmadı, imkanımız olmadığı halde sanki ödemeyecek gibi kart kullanan bizler de sorumluyuz. İfadeleriniz başka borçlularda da bu düşüncenin doğru olduğu izlenimi verebilir, o yüzden ifadelerimizi düşünerek yapalım.Tahmini olarak sizin borcunuzla ilgili aşağıdaki taksitlendirmeye bir göz atın.
Taksitlendirme Seçenekleri Toplam geri ödeme (TL)
30 gün içerisinde peşin ödeme 3.616,2 TL 3.616,2 TL
6 aylık taksitler halinde 6 x 626,8 TL 3.760,8 TL
12 aylık taksitler halinde 12 x 325,5 TL 3.906,0 TL
24 aylık taksitler halinde 24 x 177,8 TL 4.267,2 TL
36 aylık taksitler halinde 36 x 126,6 TL 4.557,6 TL
Alıntı:
sentinel1977 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ZutTo, Tahminim borcunuz mayıs 2008 den kalma 24 ay ve 36 aylık ödeme seçeneklerini sormanızı tavsiye ediyorum. Sonuçta bu harcamaları kartınızla siz yaptınız . Tamam şartlar zorlamış olabilir ama asla kimse size zorla harcatmadı, imkanımız olmadığı halde sanki ödemeyecek gibi kart kullanan bizler de sorumluyuz. İfadeleriniz başka borçlularda da bu düşüncenin doğru olduğu izlenimi verebilir, o yüzden ifadelerimizi düşünerek yapalım.Tahmini olarak sizin borcunuzla ilgili aşağıdaki taksitlendirmeye bir göz atın.
Taksitlendirme Seçenekleri Toplam geri ödeme (TL)
30 gün içerisinde peşin ödeme 3.616,2 TL 3.616,2 TL
6 aylık taksitler halinde 6 x 626,8 TL 3.760,8 TL
12 aylık taksitler halinde 12 x 325,5 TL 3.906,0 TL
24 aylık taksitler halinde 24 x 177,8 TL 4.267,2 TL
36 aylık taksitler halinde 36 x 126,6 TL 4.557,6 TL
ben bu konuda benim için çok önemli olan bir soru sormak istiyorum. 4.300 tl limitli bir kredi kartım war. kartımın borcunu ödeyemediğim için şuan 4.700 tl civarında bir borcum var. ve yaklaşık olarak 2 yıldır hep son dakika para bulup yatırıp nakit çekerek kredi kartımın temerrüte girmemesi için geçiştiriyorum. Kredi kartımı 12 aydan daha fazla taksite bağlayabilir miyim? Aylık gelirim 300 tl civarında...
Alıntı:
comely rumuzlu üyeden alıntı
ben bu konuda benim için çok önemli olan bir soru sormak istiyorum. 4.300 tl limitli bir kredi kartım war. kartımın borcunu ödeyemediğim için şuan 4.700 tl civarında bir borcum var. ve yaklaşık olarak 2 yıldır hep son dakika para bulup yatırıp nakit çekerek kredi kartımın temerrüte girmemesi için geçiştiriyorum. Kredi kartımı 12 aydan daha fazla taksite bağlayabilir miyim? Aylık gelirim 300 tl civarında...
Abicim inanamıyorum yaa.. Kaç tane hata var bu olayda.
1. Bir banka gibi en ciddi ve saygın kurumlardan biri olması gereken kuruluş aylık geliri 300 TL olan bir insana nasıl oluyorda 4.300 TL kredi kartı veriyor?
2. Aylık geliri 300 TL olan bir insan, çalışan eden, aklı yerinde, nasıl oluyorda bankadan 4.300 TL kredi kartını kabul ediyor?
3. Aynı insan nasıl oluyorda bu parayı harcıyor, yerine konamayacağı belli, faizler ile ödenmez duruma geleceğide belli, her gün gazetelerde ve bunun gibi saygın forumlarda bu konularda canı yanan insanların feryatları belli..
İnanamıyorum ya inanamıyorum. Maaşınız 300 TL ise, kredi kartınızın da maksimum 600 TL olması lazım. (Bir anda işten çıkartılsanız ihbardı şuydu buydu zaten 1-1,5 maaş elinize geçer, biraz sağdan soldan en önce kapatılması gereken borç bu. Çünkü faizi en yüksek borç bu.. Çünkü zamanını erteleyemeceğiniz bir borç tipi bu.)