Cevap: boşanmak istiyorum
Masrafsız boşanma diye bir boşanma şekli yoktur.Genelde masraflı, çok masraflı ve çok çok masraflı şeklinde gitmektedir.Altınların tamamı(erkeğin parmağındaki alyans hariç) kadının malı sayılmaktadır.Eğer eşiniz çalışmıyorsa nafakadan pek kaçış yok.Eğer iyi bir gelirle çalışıyor ve mahkemede de haksız çıkarsa nafaka olmaz diye düşünüyorum.Ama genede boşanmayı yokuşa sürerse maddi ve manevi sıkıntılar doğması kaçınılmaz.Kolay gelsin.
Sayın Legal45
Ülkemizde maalesef gayet ilkel (tüm modern ülkelerden farklı) bir medeni hukuk sistemi bulunmaktadır. Ayrıca hakimlerin gayet bariz seksist ve cinsiyet ayrımcı tavırlarını göz önüne alırsanız bu sistemden adalet çıkmasını beklemek tatlı bir hayalden başka bir şey değil.
Bence altınların eşyaların hesabını falan bırakın. Eğer kurtulabilirseniz üste para bile verin.
Sayın Bill187;
Nafakadan kaçış yok diyorsunuz ama
eş aldatıyorsa ve ispatlanırsa nafaka yerine hava alır....öyle değil mi..:)
Tabiki kusur oranı, kişilerin maddi durumları vs. nafaka alıp alınmamasında etkili.Ancak legal45 in anlattıklarından su götürmez bir aldatma göremedim ben.Sahte prifille konuşurken bile evli olduğunu sadece seviyeli arkadaşlıklar aradığını söylemiş.Onun dışında birilerine samimi mesajlar yazmasını veya fotoğraflarını göndermesini(yakın tahrihte yazan bir arkadaş gibi yatakta basma ve kamera kayıtları yok ortada ) mahkeme kesin bir aldatma ve sadakat yükümlülüğünü yerine getirememe olarak görmeyecektir.Eldekilerle bayan çalışmıyorsa nafakadan kaçış yok desek yanlış bir şey söylemiş olmayız.Onun dışında aldatma ispatlanırsa nafaka yerine bolca temiz hava almak dediğiniz gibi olağan bir durum.
Alıntı:
cemil1 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Legal45
Ülkemizde maalesef gayet ilkel (tüm modern ülkelerden farklı) bir medeni hukuk sistemi bulunmaktadır. Ayrıca hakimlerin gayet bariz seksist ve cinsiyet ayrımcı tavırlarını göz önüne alırsanız bu sistemden adalet çıkmasını beklemek tatlı bir hayalden başka bir şey değil.
Bence altınların eşyaların hesabını falan bırakın. Eğer kurtulabilirseniz üste para bile verin.
eşim tutturmuş yarın geleceğim,gözlerime bakınca seni aldatmadığımı anlayacaksın diyor,gözlerinde ne varsa artık,ben de işlerim olduğundan ay sonu gel dedim,zor ikna ettim.
önceleri, aldatmadığımı kaç kez söyledim,inanmıyorsan,iyi düşün kararını ver diyordu,
ben de ailesi de bilsin istedim,annesine,evli ablasına email attım,ablası aradı,yanlış kararlar verme diyor,şu an sinirlisin,oturun konuşun diyor,ayrılmamam için ikna edecek yani,ben de dedim ki aynı şeyi siz yapsaydınız,eşiniz ne yapardı,eşi kesin kafasına sıkmıştı eminim,ablası ayrılmakta ciddi olduğumu gördü,eşimle konuştu sanırım tekrar,bizimki senden asla ayrılmam diyor, aldatmamış ,gel de inan.....
aslında bilgisayarını getirtip bir program yerleştirip,daha neler olacağını görebilirdim ama 5 gün bile zor dayanabildim,
bilgisayarını satacakmış,böylece aldatmadığına inandıracakmış beni,ne ilgisi varsa,
beni inadırmak için o erkeklerin telefon numarasını ver görüşeyim dedim,yok diyor ancak mahkeme ile onlar da bulunur sanırım.
peki böyle birşey mümkün müdür,boşanamamak.....yani o boşanmayı istemezse
peki benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız, sineye çekip af mı ederdiniz
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Tabiki kusur oranı, kişilerin maddi durumları vs. nafaka alıp alınmamasında etkili.Ancak legal45 in anlattıklarından su götürmez bir aldatma göremedim ben.Sahte prifille konuşurken bile evli olduğunu sadece seviyeli arkadaşlıklar aradığını söylemiş.Onun dışında birilerine samimi mesajlar yazmasını veya fotoğraflarını göndermesini(yakın tahrihte yazan bir arkadaş gibi yatakta basma ve kamera kayıtları yok ortada ) mahkeme kesin bir aldatma ve sadakat yükümlülüğünü yerine getirememe olarak görmeyecektir.Eldekilerle bayan çalışmıyorsa nafakadan kaçış yok desek yanlış bir şey söylemiş olmayız.Onun dışında aldatma ispatlanırsa nafaka yerine bolca temiz hava almak dediğiniz gibi olağan bir durum.
ne olduğu belli olmayan tanımadığı erkeklerle arkadaş olması,eski sevgiliyle görüşmesi,bir kocayı aldatmak olmuyor mu,bunlar ortaya çıkmasaydı daha fazlası olmayacak mıydı ya da olmadığı ne malum
Sayın "legal45" anlattıklarınız bir çok erkeği rahatsız edecek derecede , kimsenin bir ömür şüphe ile yaşayabileceğini sanmıyorum.Her ne yaparsanız yapın vicdanen rahat olmak için acele karar vermeyin, acele vereceğiniz kararın acısını yıllar sonra bile madden-manen çekersiniz.Önce içinizi rahatlatacak kafanızı netleştirecek tüm soruların cevaplarını alın ve sonra yapacaklarınızın sonuçlarını ve size olan faturasını düşünün sonrasında neyi doğru görüyorsanız onu yaparsınız ama önce her şeyden emin olun.Eşinizle oturup olup bitenleri tamamen itiraf etmesini sağlayın boşanmak istediğinizi ancak her şeyi tüm gerçekleri hiç saklamadan anlatırsa dürüst tavrına karşı kendisine bir şans daha vermeyi düşünebileceğinizi söyleyin ve içinizi kemiren tüm soruların cevaplarını alın ve bir süre kendinize zaman tanıyın, sonrasında karar sizin.
Saygılarımla.