Aleyhime açılmış Huzur ve sükünet davası , Beraat edildiğim takdirde karşı taraf haksızlık olarak atığı iftiralar ve onur kırıcı asılsız idiaların kanuni haklarım nedir? hukuki cevap bekliyorum lütfen. saygılar
Printable View
Aleyhime açılmış Huzur ve sükünet davası , Beraat edildiğim takdirde karşı taraf haksızlık olarak atığı iftiralar ve onur kırıcı asılsız idiaların kanuni haklarım nedir? hukuki cevap bekliyorum lütfen. saygılar
eğer sizi şikayet eden kişinin kötü niyetli olduğuna eminseniz, yani sizi şikayet eden kişi sizin böyle bir suçu işlemediğinizi bildiği halde böyle bir şikayette bulunduysa o kişi hakkında iftiradan dolayı suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Ayrıca tazminat davasıda açabilirsiniz.
kesinlikle suç işlemedim. kendisi ile getirdiği tanık verdikleri asılsız beyanların işleme zamanı, kendisine sürpriz olarak pasportumun ülke dışında bulunuyordum. belirli başka bir günden bahs etti farklı suç yine gittim trafik mobese kameralardan gün saat dakika görüntülerim sağladım. tüm apartman sakinlerden referance aldım v.s dahası da var .ama beni asıl üzen şey avukatım bir parmak kıpırdatmıyor kendi çapalarımla delileri topliyorum.bu yüzden burada böyle bir soru yazdım.
avukatınız baronun görevlendirdiği avukat ise davayı ciddiye almadığı için üstüne düşmemiş olabilir yinede isterseniz avukatınızı azledip farklı bir avukatla anlaşabilirsiniz. eğer söylediğiniz gibiyse tüm deliller zaten lehinize davanızı kendinizde takip edebilirsiniz. Yurt dışında olduğunuzu şikayetçi kişi bildiğine göre sizi şikayet etmesiyle artık kendisi suç işlemiş oluyor eğer uğraşmak isterseniz beraat kararının kesinleşmesinden itibaren sizde karşı taraf hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Avukatım barodan değil.baronun dava tarifelerine göre ücretli.ücretin yarısını peşin ödedim kendisinden her hangi makbuz almadım. ancak birinci duruşmada karşı taraf medyatik bir şahıs olduğunu fark etti duruşmayı başlamadan önce bana bu oldukça zor bir dava dolysıile cezamı paraya çevirebilir söyleyince ailem ve arkadaşlarım kendisine tepki gösterdiler suçsuz olduğum için ancak kendisi çok sinirlendi ve dosyayi brakabilir ve kalan ücret miktarı köçümseyip ,böyle dava başkalar 30,000 TL talep eder dedi.ki anlaştığımız ücret 3,680 +KDV daha fazlası istemiş olsaydı elbette başka avukat arardım.sonuç olarak sakin şekilde ikna ettim kendisine pişman olmicak çünkü suçsuzum ve duruşmaya katıldı.ardından 2 duruşmaya kadar geçen süre 5 ay hiç aramadı bende kendi gücümle yetiği kadar leyhime delil toplamayı yapıyorum . söz konusu şikayetçi şahıstan dolayı ailece evimizi terk ettik 2 yıl oldu dolaysı ile yurt dışında olduğumu haberdar değil.bana davamı kendimi takip edebilmem çok sevindirdi beni .çok teşekkürederim cevabınız için.
hakkımda isnat edilen suç isbat olmadığı için beraat kararını kazandım. karşı taraf karara itiraz edip edilmicek nasıl öğrenebilirim? onurumu kırdıkları için dava açabilirmiyim?