Bina Ortak giderleri ve yöneticilik
Merhaba.
Ben Kayseri de 5 er katlı 3 binadan oluşan ve merkezi ısıtma sistemi ile çalışan sitede kiracıyım.
Kiraladığım mülk için kiralayanın vekili olan emlakçı ile 3 yıllık sözleşme yaptım ve tahliye taahhütnamesi imzaladım. Oturduğum tarihe kadar katın yakıt borcu olan 400 Ytl yi avukata ödediklerini ve borcu bulunmadığını belirten emlakçi ile aylık olarak kirada anlaştık.
ilk yıl yakıt giderleri ve yönetim parası olarak aylık olarak tahsilat yapılıyordu ikinci yıl kömürcü ile anlaşma yapıldı ve kömürcüye borçlandırıldı. Üçüncü yıla girildiğinde iki kere yönetici değiştirildi ve yeterli çoğunluk sağlanmadığı halde yöneticilik devredilip, devralındı.ve 2 nci yılda kömür parası ve yönetim parası vermeyenlerin sitenin borcunu 30 milyara çıkarttığını ve bunun ödenmesi gerektiği belirtildi. Yönetim defterlerinin kayıtlarından kimlerin borcu olup olmadığının bakılmasını istediğpimde ise eski yöneticinin bir defter tutmadığını sadece binanın yönetim ve kömür borcu olarak bu kadar borcu var dediğini söyleyen yeni yönetim ile tartışmamız bir sonuç doğurmadı ve yetersiz oy ile yönetici olanlar yeni bir karar alarak bu borcu 50 dairenin tamamına yükleyip eşit olarak tahsil edeceğini söylemişlerdir. Halbuki benim kiracı olarak ve ev sahibimin hiç bir borcu olmadığı halde bu parayı ödemek zorunda bırakılmaktayız.
Bu yöneticiler hakkında ve alınan kararlar hakkında ne gibi işlemler yapılabilir? Yardımlarınızı rica ediyorum.