Yargıtay Sitesinden Kişilerin Siyasi Parti Üyeliğinin Sorgulanması
Yani artık postmodern fişleme yöntemleri midir ?
Nedir acaba , hayır benim üyeliğimi başkaları neden sorguluyor mantık ne ?
İnsanlar siyasi görüşlerini gizli tutarlar , üçüncü bir noktada kaydın biliniyor olmasının mantığını çözemedim.
http://vatandas.yargitay.gov.tr/prox...elikSorgu.html
Cevap: Yargıtay Sitesinden Kişilerin Siyasi Parti Üyeliğinin Sorgulanması
İyi de burada siyasi görüş değil, siyasi parti üyeliği sorgulanıyor.
Ayrıca her isteyen değil, nüfus cüzdan seri / sıra numarasını bilenler bakabiliyor.
Burada bir güvenlik açığı ya da sorunlu bir durum göremedim şahsen.
Bir siyasi partiye üye olan kişi bunu gizlemez ki. Zira seçim zamanı o partiye oy vermesi için diğer insanları ikna etmeye çalışacaktır zaten.
Siyasi Parti Üyeliği Sorgulama
Bir de şöyle düşünelim. Bir işe başvurmak için veya bir müracaatta bulunmak için TC Nüfus cüzdanınızı verdiniz. Üzerinde TC kimlik nosu da var, Nüfus cüzdanı seri numarası da var. Karşınızdaki kişi sizin bir siyasi partiye üye olup olmadığınızı anlamak için siyasi parti üyelik sorgulaması yaptı. Ve işin kötüsü onunla aynı siyasi görüşten olmadığınızı görünce talebinizi kabul etmedi.
1- Bu ayırımcılık değil mi acaba?
2- Ben hangi partiye üye olduğumu biliyorum. Başkasının bunun online olarak sorgulayabilmesine ne gerek var?
3- Siyasi parti üyeliği sorgulama işlemi neden Yargıtay sitesinde bulunuyor? Yargıtaydaki dosyalarımıza siyasi görüşümüz de nazarı dikkate alınarak bakılıyor? Demek ki UYAP'ta bile siyasi parti üyesi olup olmadığımız ve hangi partiye üye olduğumuz dahi görünebiliyor demektir ki hakimler de ona göre mi karar versinler... denilmek isteniyor.
Cevap: Siyasi Parti Üyeliği Sorgulama
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Bir de şöyle düşünelim. Bir işe başvurmak için veya bir müracaatta bulunmak için TC Nüfus cüzdanınızı verdiniz. Üzerinde TC kimlik nosu da var, Nüfus cüzdanı seri numarası da var. Karşınızdaki kişi sizin bir siyasi partiye üye olup olmadığınızı anlamak için siyasi parti üyelik sorgulaması yaptı. Ve işin kötüsü onunla aynı siyasi görüşten olmadığınızı görünce talebinizi kabul etmedi.
1- Bu ayırımcılık değil mi acaba?
2- Ben hangi partiye üye olduğumu biliyorum. Başkasının bunun online olarak sorgulayabilmesine ne gerek var?
3- Siyasi parti üyeliği sorgulama işlemi neden Yargıtay sitesinde bulunuyor? Yargıtaydaki dosyalarımıza siyasi görüşümüz de nazarı dikkate alınarak bakılıyor? Demek ki UYAP'ta bile siyasi parti üyesi olup olmadığımız ve hangi partiye üye olduğumuz dahi görünebiliyor demektir ki hakimler de ona göre mi karar versinler... denilmek isteniyor.
Arkadaşıma teşekkür ediyorum fişleme diye özetlediğimi ayrıntılı şekilde belirterek kafalarda ki soru işaretlerini giderdiği için.
Bu sistem ileride çok problem yaratabilir.Siyasi parti üyeliği bulunmayan kişiler için ortada bir sorun yok gibi görünüyor.Bir de olanların tarafından bakılması gerekiyor.
Buyrun buradan bakın.
İnsanların siyasi parti üyesi olma zorunluluğu ne zamandan beri aktif ?
Parti üyesi olmak demek o partiyi desteklemek anlamında mı dır acaba?
Siyasi görüşler, sosyal yaşamın önüne geçmek zorundamı ?
Olumlu ve ya olumsuz tepkiler vermek bu konu için tam bizlere göre, aslında birinin siyasi görüşünü merak eden partizanlık yapmaya niyetli insan ne kadar insandır. ?
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Buyrun buradan bakın.
İnsanların siyasi parti üyesi olma zorunluluğu ne zamandan beri aktif ?
Parti üyesi olmak demek o partiyi desteklemek anlamında mı dır acaba?
Siyasi görüşler, sosyal yaşamın önüne geçmek zorundamı ?
Olumlu ve ya olumsuz tepkiler vermek bu konu için tam bizlere göre, aslında birinin siyasi görüşünü merak eden partizanlık yapmaya niyetli insan ne kadar insandır. ?
Sayın Haylahop , biz ona siyasi partiye üye olma zorunluluğu değilde , ÖZGÜRLÜĞÜ olarak bakıyoruz. Hukuk devletinde hak ve özgürlüklerin kısıtlanması söz konusu olamaz. " Her siyasi parti üyesi , partizanlık yapar " kanısı neden oluşmuş bunuda anlayabilmiş değilim.
Benim sorum gayet açık ve net... Yargıtay sitesinden siyasi parti üyeliğinin herkes tarafından sorgulanabilir olması, kimin işine yarayabilir ? Bu uygulama gerekli midir ? Gerekliyse neden gereklidir ?
Bizler gereksiz olduğunu nedenleriyle birlikte yazıyoruz. Siz ise parti üyeliğinin gerekliliğini gereksizliğini sorgulama yolundasınız. Kişilerin seçimleri hak ve özgürlükleri ne zamandan beri sorgulanıyor ?
Ayrıca sitede artık anne kızlık soyadının birkaç harfini bilmeden sorgulama yapılamamakta.
Evet sonunda düşünüp böyle birşey eklemişler..Bu biraz daha iyi olmuş.
Şurda anlatıldığı gibi iptal işlemlerini yaptım ancak yukarıdaki bağlantıdan baktığımda halen görünüyor bir parti. Ne yapmam gerek bunun için ?
İlgili site : http://www.devlette.com/yargitay-siy...igi-sorgulama/