Bu bir cinsel istismar veya suçu mu?
20 yaşındayım bundan 5 ay önce bir ilişkim oldu ilişkimiz sırasında cinsel yakınlaşma oldu fakat ben cinsel birlikteliği istemiyordum erkek arkadaşımda bunu kabul etti cinsel yakınlaşmamız sırasında ben istemediğim halde birlikte olduk ben çok üzüldüm fakat aileme bir şey söyliyemedim ilişkimiz daha sonrasında devam etti ve beni sevdiğine inanarak ilişkiyi devam ettirdim daha sonraki dönemlerimiz de de cinsel birliktelik yaşandı sonrasında kendisi beni bıraktı. ben bu konu hakkında bir şey yapabilir miyim?
Cevap: bu bir cinsel istismar veya suç mu
Bir kişinin cinsel dokunulmazlığına saldırı olursa o kişi mutlaka hem olay esnasında hem olay sonrasında reaksiyon gösterir.Olay esnasında ne oldu bilemiyoruz ancak bu saate kadar harekete geçmeyip şimdi bunun düşünülmesi heralde burayı okuyan herkesi düşündürdü.Bu saaten sonra olay polise savcıya intikal ederse iki tarafında başının ağrıması ve rezil olunması dışında bir şey çıkacağını sanmıyorum.İyi forumlar.
Dolandırıcılık
MADDE 157. - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.
Alıntı:
hukukhayrani rumuzlu üyeden alıntı
Dolandırıcılık
MADDE 157. - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.
Konu ile bağlantısını çözemedim.Nasıl bir aldatma söz konusu , isteyerek birlikte olduklarını söylüyor hatta bunu tekrarladıklarını da söylüyor.İlk yakınlaşmada oluşan durumda şikayetçi olsa beni aldatarak cinsel istismarda bulundu hatta tecavüze bile gidecek suç söz konusu ama , bu durumda neden karşı koymadığını da sormadan geçmezler ..
Yaşanmış tecrübeden yola çıkarsak , şimdi bu kişi ile birlikte oldum kendisi görüntülerimi çektiğini söyleyip daha sonraları da tehdit ve şantaj ile bana tecavüz etti desen o kişinin hiç kurtuluşu yok..Bi tanıdığımın başına geldi hiç tecavüz falan ortada yok cinsel saldırı raporu temiz durumda herşey temiz ama gel gelelim 8-9 yıl küsüratı bilmiyorum ceza yedi.Hala suçsuz yere yatıyor.Tabi ki yalan beyan ve iftira insanı vicdanen rahatsız eder kesinlikle önermiyorum.
Siz karşılıklı birlikte olmuşsunuz ve sen daha sonra pişman olmuşsun ve karşındakini pişman etmeye çalışıyorsun @Bill187 ye katılıyorum.İftira atmak da TCK nda suç teşkil ediyor.
Alıntı:
sedat35 rumuzlu üyeden alıntı
şimdi bu kişi ile birlikte oldum kendisi görüntülerimi çektiğini söyleyip daha sonraları da tehdit ve şantaj ile bana tecavüz etti desen o kişinin hiç kurtuluşu yok..
İddia sahibi iddiasını ispatla yükümlü değil mi kanunlarımıza göre?
O zaman tüm erkekler Türkiye Cumhuriyetini derhal terk etmeli. Zira bir kadının kafasının bozulması sonucu kendini ömür boyu içerde buluverir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İddia sahibi iddiasını ispatla yükümlü değil mi kanunlarımıza göre?
O zaman tüm erkekler Türkiye Cumhuriyetini derhal terk etmeli. Zira bir kadının kafasının bozulması sonucu kendini ömür boyu içerde buluverir.
Tam olarak böyle olmasa da %99 böyle ne yazık ki.. Ceza almanız için gerçekten tacizci olmanıza gerek yok, taciz suçundan hakimin karşısına çıkmanız yetiyor..Sizde bu forumu yeterince takip ediyorsunuz , otobüste arka koltukta oturan adamı tacizci diye şikayet edenleri de gördük.Şimdi o adam çıksa hakim karşısına %99 bir kaç sene ceza alacak.Örnek verdiğim şahıs hala Muğla Cezaevinde suçsuz suçsuz yatıyor.Adalet sistemi bizim televizyonlarda gördüğümüz gibi değil.Gerçekler acı.
Cevap: Bu bir cinsel istismar veya suçu mu?