Ödenmiş Vekalet Ücretinin İcraya Konulması
Merhaba,
Aleyhime açılan nafaka davasını kaybettim. Daha sonra internet bankacılığı ile eski eşimin banka hesabına ( nafakaları ödediğim hesap) vekalet ücretini makbuza not düşerek (vekalet ücretine mahsuben) ödedim.
Karşı tarafın avukatı, vekalet ücretini ödemediğim dolayısıyla mahkeme ilamına dayanarak 3 ay sonra icra emri göndermiştir. Eski eşimle artık herhangi bir irtibatım yok. Ödediğim vekalet ücretini avukata ödenip, ödenmediğini bilmiyorum.
Bu durumda, icra müdürlüğünün ödeme emrinin iptal edilmesi için icra mahkemesine itiraz edeceğim. Benim sormak istediğim:
1) Bu itirazı yapmam, bu ödeme emrini durdurur mu? Yoksa itiraz ile birlikte yeniden ödeme mi yapmam gerekir?
2) Bu itiraz ne kadar zamanda sonuçlanır?
Özhan
Cevap: Ödenmiş Vekalet Ücretinin İcraya Konulması
Eski eşiniz yolladığınız parayı avukata vermediyse; avukatın kabahati ne ki?
Siz o parayı ödedikten sonra eski eşinizden avukata vermediği parayı geri istemelisiniz.
Yarın sabah ilk işim, eski eşimini avukatını arayıp, vekalet ücretinin eski eşimin banka hesabına ödendiğini bildirmek olacaktır. Eski eşim vekalet ücretine mahsuben yaptığım ödemeyi, ya bilerek ya da bilmeyerek avukatına ödememiştir(Düşünmek istemediğim bir ihtimal de, avukatın bu durumu bilmesine rağmen kendine yeniden bir avukatlık ücreti çıkarmak için dava açmasıdır.)
Bu durumda avukatın, vekilden bu ücreti dava açarak talep etmesi gereklidir diye düşünüyorum. Sormak istediğim başka bir konu da, banka dekontunda "vekalet ücretine mahsuben" yazması yeterli midir? Dosya numarasını vermeyi unutmuştum.
Saygılar,
Merhaba,
İcra mahkemesine başvurarak, ödeme (ifta) sebebiyle icra emrinin iptalini istedim.
Benim sormak istediğim: İcra mahkemesine dava açmam, icra emrininin takibini durdurur mu? Ayrıca dava açtığımı dilekçe ile icra dairesine bildirmem gerekir mi?
Alıntı:
o_fenerci rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
İcra mahkemesine başvurarak, ödeme (ifta) sebebiyle icra emrinin iptalini istedim.
Benim sormak istediğim: İcra mahkemesine dava açmam, icra emrininin takibini durdurur mu? Ayrıca dava açtığımı dilekçe ile icra dairesine bildirmem gerekir mi?
Öncelikle geçmiş olsun,yanlış bilgilendirmek istemem ama takip durur ancak siz neyin mahkemesini açtınız bunu anlayamadım.Zaten ilamda vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine diye belirtilir.Olay zaten sizden çıkmıştır.Karşı tarafın avukatı alacaklı olarak kendisinimi göstermiş yoksa eski eşinizimi???