Cezasının ne kadarını yatar yahut acık cezaevıne ne zaman cıkar bakarmısınız
Öncelikle selamlar arkadaslar,benim cok yakınım olan birisi uyuşturucu kacakcılıgından dolayı 2005 yılında 17 yıl hapis cezası aldı ve halen yatmaktadır.
5 kisi olduklarından dolayı ceteye giriyormus cete kurmak. acaba örgüt kurmakta olabilirmi ? birde tahliyesi ne zaman olur cezasının kac senesini yatacaktır 6.bucuk senedir yatıyor. birde bu denetimli serbestlik elektronik kelepce kanunları cıktı televizyonda onlardan yararlanabilirmi ?
birde f tipinde yatıyor normal bi cezaevine yahut acık cezaevıne kac yıl sonra gececektır? simdiden tesekkurler umarım bilgilendirirsiniz beni cevap alırım..
Birde bu konuyu tekrar acmıstım kapatılmıs anladım gitti
Cevap: Cezasının ne kadarını yatar yahut acık cezaevıne ne zaman cıkar bakarmısınız..
Öncelikle suç tarihi 2005 yılının hangi ayında eski TCK mı yeni TCK mı onu bilmek kerekir.Eski TCK iste 17 yılın 5 / 2 sini yatar. Bu da zaten altı buçuk yıl yapıyor. Tahliye olması gerekirdi eğer iyi halli mahkum ise ama büyük ihtimal yeni TCK ya tabi. Öyleyse 17 yılın 3 / 2 sini yatar o zaman 11 bucuk yıl yatar. Uyusturucu, hırsızlık , yağma, cinsel istismar hükümlüleri şartlı tahliyelerine 1 yıl kala açık ceza evine çıkmaya hak kazanırlar.