Aldığım ertelenmiş ceza memur olmama engel mi?
Merhaba sayın forum üyeleri,
Bu konu hakkında başlıklar açılmış, hepsini okudum fakat durumuma uygun net bir görüş sağlayamadığım için ayrıca sorma gereği duydum. Toplu halde tehdit ve hakaret suçundan ceza aldım, ertelendi ve 1 yıl denetim süresi verildi. Kararı temyiz ettim halen bu aşamada. Aldığım ceza tehditten 2 yıl, hakaretten ise 3 ay 15 gün. Mustafa Dönmez'in yazılarını okuduğumda memuriyete engel olmadığını anlıyorum, başka yerlerde de kesinleşmesinden itibaren 1 yıl süreyle engel olduğunu. Avukatıma sorduğumda da net birşey söyleyemeyeceğini ifade etti. Yargıtayın kakarı onaması halinde aldığım ceza ne süreyle memuriyetime engel olur?
Bir de yargıtaydan tekrar yargılanma gibi bir karar çıkar mı? Bunu soruyorum çünkü mahkemede biz ne olup bittiğini anlamadan, sokak ortasında olan bir olay için müştekinin şahitlerinden başka şahit aranmadan tek celsede çıktı bu karar. Tekrar yargılama olması için ne yapmam gerekir? Bu konudan çok rahatsızım saçma bir iftira ve acele bir kararla adalete inancım çok zayıfladı
Cevap: Aldığım ertelenmiş ceza memur olmama engel mi?
Konuyla ilgili bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. beni ciddi rahatsız eden bir durum bu
Alıntı:
muratyab rumuzlu üyeden alıntı
Konuyla ilgili bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. beni ciddi rahatsız eden bir durum bu
HAGB kararı kesin karar değildir. Sabıkada da gözükmez. Engel değildir.
Fakat hüküm açıklanırsa ceza 1 yıldan fazla olduğu için memur olamazsınız. Şu an için böyle birşey sözkonusu değildir.
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
HAGB kararı kesin karar değildir. Sabıkada da gözükmez. Engel değildir.
Fakat hüküm açıklanırsa ceza 1 yıldan fazla olduğu için memur olamazsınız. Şu an için böyle birşey sözkonusu değildir.
Anlamadım, benim kararım hükmün açıklanmasının geri bırakılması değil erteleme var. Yargıtay böyle bir karar mı verebilir?
Bir de yargıtayın kararı onamasından itibaren deneteim süresi olan 1 yıl boyunca mı engel oluyor?
Teşekkür ederim
Maalesef bulunduğum yerde tatmin edici bir avukat desteği alamadığım için tekrar soruyorum ve madur durumdayım. Dosya şuan temyizde. Tekrar yargılama veya HAGB için izleyebileceğim yol nedir? Ve durumum memuriyete engel mi?
Yargıtayın kararını bekleyeceksiniz. Biz de merakla bekliyoruz. 1 yılı geçen hapis cezaları memurluğu sona erdirir kanısındayım.Memur olmaya da engel olur.
Kararı buraya yazarsanız araştırıp daha detaylı yardım edebilirim.
https://www.hukuki.net/showthread.php...l-İlişki/page4
bu konudaki mesajlarıma bakınız.
Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.”
aldığınız ceza 1 yıldan fazla olduğu için memurluğa engeldir