Cevap: evim gitti ne olacak
Selam, evlilikte edinilen mallar ortaktır. Nisan 2011 den önceki sahip olduğunuz malınızı paylaşmak zorunda değilsiniz. Evlilikte kaygıya yer yoktur zaten boşanın gitsin.
Sayın "Zordan" evliliğiniz ve sorunlarınız hakkında fazla bilgi vermemişsiniz, bu yaşadıklarınız davanın seyrini ve tarafların yükümlüklerini belirler.Boşanma sürecinde arabadan daha önemli detaylar var, ama ben onların hepsini geçtim sadete gelelim diyorsanız, evlilik sırasında bir sözleşme yapılmadığını varsayarsak eğer eşiniz aracın yarısına ortak gibi görünüyor malesef, ancak hazır bu konu da bahsi geçmişken geçenlerde okuduğum bir detayı buradan hukukçu üyelerimize sormak isterim, boşanma aşamasında davayı açan kadın, daha kusurlu olan kadın ( Daha kusurlu olmasına rağmen evlilik birliğinin devamda fayda görülememiştir diyerek boşanma gerçekleşirse ) ise yinede edinilmiş mallara katılım rejiminde nasıl değerlendirilir çünki bu konuda şöyle bir ifade okudum , tarafların boşanmalarında kusur oranı diğerine göre daha fazla olan kadın eşinin mal varlığının tam olarak yarısını alamayabilir bu konu hakim taktirine kalmıştır gibi bir ibare vardı tam , böyle bir husus varmı acaba hukukçu arkadaşlardan ricam bu vesile ile bu konuyu aydınlatırlarsa iyi olur.
Saygılarımla.
peki aracı yakınımın üzerine yapsam ve senet imzalask bu durum nasıl olur, (aslında burada yazdığım çok aykırı-vahşi bir düşüncedir.) ama durum ve ortam onu gerektirmektedir.
Dava tarihinden 1 yıl geriye dönük durum araştırılması yapılıyor diye biliyorum, bunu aleyhinize mal kaçırma olarak değerlendirirler arabayı satmış gibi göstermeniz bir şey değiştirmez ortadaki seneti ve diğer tarafıda incelemeye alıyorlar yakınınızı da zor duruma sokarsınız.Sizin düşündüğünüzü hakimler düşünmüyormu acaba, satışta bile banka üzerinden para transferi görmek istiyorlar , sizinle ilgili değil belki ama sattıysan parası nerede deniyor paradan payını alabiliyorlar borcum vardı şu bu gibi mazeretlere ne kadar inanırlarsa artık,bu gibi bir çok hususu göz önünde bulundurmanızı öneririm.
Saygılarımla.
Dava tarihinden 1 yıl geriye dönük durum araştırılması yapılıyor diye biliyorum, bunu aleyhinize mal kaçırma olarak değerlendirirler arabayı satmış gibi göstermeniz bir şey değiştirmez ortadaki seneti ve diğer tarafıda incelemeye alıyorlar yakınınızı da zor duruma sokarsınız.Sizin düşündüğünüzü hakimler düşünmüyormu acaba, satışta bile banka üzerinden para transferi görmek istiyorlar , sizinle ilgili değil belki ama sattıysan parası nerede deniyor paradan payını alabiliyorlar borcum vardı şu bu gibi mazeretlere ne kadar inanırlarsa artık,bu gibi bir çok hususu göz önünde bulundurmanızı öneririm.
Saygılarımla.
cevaplar olumlu gibi yazanlara teşekkürler ;kafamda şekillendi. dediğim gibi bende böyle olmasını ve bu gibi düşünceleri hiç yazmak istemezdim fakat durum bu. kimse boşanmak için yada böyle çirkin durumlara düşmek için evlenmez. benim 120000 bedelli evim gitti bu evlilikte. beraber çork borçlandık sonuçta Allah tan evimiz vardı da sattık ödeyebildim borçlarımı bir yıl önce eşim ve evim vardı şimdi ayrıyız daha dava oluşmadı ama bir binek oto 30000 değerli ve bankada 15000 tl hesabım kaldı. bana evliliğmin 1 yıllık bedeli 75000 lira gibi bir rakama mal oldu diyebiliriz. işte bu yüzden de artık bunun da elimden gitmesini istemiyorum. saygılarımla.