Hırsızlık şüphelisi kadının 110 ayrı suç kaydı çıktı
Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam Sancaktepe'deki bir kuyumcudan hırsızlık yapılmak istendiği ihbarını değerlendirerek gittiği olay yerinde Cennet Y'yi gözaltına aldı.
Yapılan incelemeler sonucu Cennet Y'nin, Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında çıkartılan yakalama emri uyarınca arandığı, ayrıca ''yankesicilik'' ve ''dolandırıcılık'' gibi 110 ayrı suçtan emniyette kaydının olduğu tespit edildi.
Polisteki işlemleri tamamlanan Cennet Y, daha sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.
Daha öncede basına yansıyan haberlerde 30-40-50 sabıka kaydı olup yakalananlar olduğunu takip etmiştim.
Ben böyle haberler okuduğum zaman aklıma gelen ilk soru bir kişi hırsızlık yada yan kesicilikten her suç için 1 ay ceza alsa haberdeki olaya göre yaklaşık 10 sene hapis yatması gerekmiyor mu.?
Merak ettiğim garibanın birisi ekmek çalsa iyi ceza alır.
Acaba kanunlar profosyonel hırsızlara daha az ceza mı veriyor.? Nede olsa uzmanlar.
Bu kadar sabıka ile insan nasıl ömrünü ceza evinde geçirmiyor.Sihirli bir formül mü var.?
Ben hesapta hata mı yapıyorum yaksa kanunda mı sıkıntı var.?
İzah edebilecek olursa sevinirim.
Cevap: Hırsızlık şüphelisi kadının 110 ayrı suç kaydı çıktı
galip öztürkle akrabalığı vardır kesin.
Cevap: Hırsızlık şüphelisi kadının 110 ayrı suç kaydı çıktı
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
her suç için 1 ay ceza alsa haberdeki olaya göre yaklaşık 10 sene hapis yatması gerekmiyor mu.?
Şimdi bulamadım; Başka bir haberde çok daha fazla sabıkası olan çok genç bir çocuk haberi okumuştum.
Birçok suçun; ama özellikle hırsızlığın birçok durumda zannedersem cezası yok.