Tahliye davası Hukuken Ne Kadar Sürer ? Alacaklarımı Nasıl Alırım ? Kiracımın Tahliyesini İstiyorum Fakat Kısa Süreli ve Temiz Bir Yol ile ..
Merhabalar...
Ben İstanbulda Yaşıyorum . Bursadaki Evimi 5 Ekim 2011 de 400 TL Kiraya Verdim .Aramızda yaptığımız 12 aylık kira sözleşmemiz mevcut.Kiracımız Şubat ayında kendi isteği ile daha uygun fiyata ev bulduğunu evden çıkmak istediğini söyledi .Bende Peki Dedim Fakat Daha Sonra Taşınmak İstediği yer ile anlaşamayınca benim evime geri gelmiş. Ve O andan İtibaren Kiracımız 2 Aydır ( Şubat-Mart Mart-Nisan ) Ev Bulma Bahanesiyle Kirayı Ödemiyor.Ben İyi Niyetli olduğum için 2 ay idare ettim . Bana Sürekli Gün Verip Ödeyeceğini Söylüyor Oyalıyor .Fakat Bugün aradığımda Bana Param yok Canımı mı alıcaksın ödücem gibi Laflar Söyledi.Ve Bende Ona Gereken Mercilere Başvuracağımı Söyledim.Kira Kontratım 5 Ekim 2012 de Sona Erecek.Ben Kiracımın Kötü Niyetli Olduğunu Düşünüyorum.
Not: Ayrıca Evi Bir Tanıdık Sayesinde Kiraya Verdim.Kira Bedelini Arkadaşım Elden Alıp Bana Gönderiyordu.
Not:Kiracımın Sürekli Cep Telefonu Kapalı.Arkadaşım Aracılığı ile Ulaşabiliyorum.Arkadaşım da Bu konu yuzunden muzdarip...
Forumda Araştırmalarıma göre Kiracının Temerrüdüne Dayanarak Noterden İhtar Gönderebileceğimi ve Haciz Yolu ile takip Talebinde bulunabilecegimi öğrendim.
Benim Sorum Hukuki Konuda İşlemleri Nasıl Yaparım ?Tahliye davası Hukuken Ne Kadar Sürer ? Alacaklarımı Nasıl Alırım ?
Kiracımın Tahliyesini İstiyorum Fakat Kısa Süreli ve Temiz Bir Yol ile ...
Ayrıca Elektrik su aboneliği benim üstüme.Sözleşmelerimi İptal Ettirsem bu Sorun Çözülürmü?(Kötü niyetli değilim fakat olay bu ...)
İlginize...
Cevap: Tahliye davası Hukuken Ne Kadar Sürer ? Alacaklarımı Nasıl Alırım ? Kiracımın Tahliyesini İstiyorum Fakat Kısa Süreli ve Temiz Bir Yol ile ..
Tahliyenin en kolay yolu kiracı ile anlaşıp çıkmasını sağlamak.Tahliye talepli icra davası açabilirsiniz. 1 yıl içinde 2 kere kirayı geç ödemesi 2 haklı ihtar ile tahliye davası açabilirsiniz.Üzerinize olan abonelikleri iptal ettirebilirsiniz tabi ama orada ikamet eden kendi üzerine abonelik alabilir.İleride eğer ödemeyeceği faturalar olursa sorumluluğu kendi üzerine olur.Bahsettiğiniz kısa süreli temiz bir yol kanunlarımızda pek görünmüyor gibi.
Cevap: Tahliye davası Hukuken Ne Kadar Sürer ? Alacaklarımı Nasıl Alırım ? Kiracımın Tahliyesini İstiyorum Fakat Kısa Süreli ve Temiz Bir Yol ile ..
Öncelikle Teşekkürler. Evet Bulabildiklerim Şuan Bunlar Sanırım Dediğiniz gibi Kısa Süreli Temiz Bir Yol Gözükmüyor Gibi...
Kiracıyla Tekrar Konuşup Mayısın 5 ine kadar süre verip 2aylık kira bedelini ödeyip çıkmasını isteyeceğim ve Noterden Bir İhtar Yollayacağım. Eğer Çıkmaz ve Parayı Ödemez ise Tahliye talepli icra davası açacagım...ama bu dava ne kadar sürer ? bu sürede evimde ücretsiz oturacak sanırım.
Başka Bilgisi olan yazarsa sevinirim ... önerilerinizi bekliyorum...
Alıntı:
semih.ay rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Teşekkürler. Evet Bulabildiklerim Şuan Bunlar Sanırım Dediğiniz gibi Kısa Süreli Temiz Bir Yol Gözükmüyor Gibi...
Kiracıyla Tekrar Konuşup Mayısın 5 ine kadar süre verip 2aylık kira bedelini ödeyip çıkmasını isteyeceğim ve Noterden Bir İhtar Yollayacağım. Eğer Çıkmaz ve Parayı Ödemez ise Tahliye talepli icra davası açacagım...ama bu dava ne kadar sürer ? bu sürede evimde ücretsiz oturacak sanırım.
Başka Bilgisi olan yazarsa sevinirim ... önerilerinizi bekliyorum...
Genelde yapılan yorumlarda dava açılan şehrin mahkeme yoğunluğuna göre ortalama 1 sene sürdüğü yorumlanıyor.
1 sene Çok uzun 1 süre ... o zaman bu olaya bir çözüm bulmaları gerek. ev sahipleri Mağdur olmakta ... Kendi Evini Geri Alamama Durumu varsa Neden Kiralama Yapsın ki ... Çok Saçma :S