TTNET Adil kullanım kotası süprizi
TTNET yeni gelen bir uygulamayla tüm sınırsız indirme içeren internet paketlerine adil kullanım kotası adı altında gizli bir kota uyguladı.Yani 49 TL'ye istediğiniz kadar indirme yapabilirken şimdi 50 gb sınır getirdiler.Sözleşmede hiçbir hüküm yok bu konuda ücretlendirmenin TTNET'in elinde olduğunu ve istediği şeklinde değiştirebilir diyor.
Kotasız diye satıp kota dahil ediyorlar ne tür yol izlenmeli acaba?Tüketici Mahkemesi'ne mi gitmek gerekir.Çünkü taahhütlü olan müşteriler üyeliği iptal etmek istediğinde kalan ayların parasını da istiyorlar.
Cevap: TTNET Adil kullanım kotası süprizi
TTNET ten gelen postada,1 nisan - 30 haziran 2012 tarihleri arasında 50 gb kapasiteli netdisk,ücretsiz olarak kullanımınıza sunulacaktır.Bulut teknolojisi üzerinden çalışan netdisk ile dijital fotoğraf ve video gibi bilgisayarınızda yer tutan dosyalarınızı kolayca yedekleyebileceksiniz.Bu teknoloji,en değerli anılarınızı ve önemli dosyalarınızı profosyenel kalitede ve tamamen otomatik olarak koruyacaktır.
Netdisk hizmetimizi deneyimleme imkanı bulacağınız net limitsiz paketinizin aylık ücreti,1 nisan 2012 den itibaren 59 tl olarak güncellenecektir.Paketinizde adil kullanım noktası konusunda bir yenilik gerçekleştirilerek ,adil kullanım noktası 25 gb den 50 gb ye yükseltilmiştir.Adil kullanım noktasının 2 kat artırılması,siz müşterilerimizin internetten daha yüksek kapasite kullanımı ile daha uzun süre faydalanmasını sağlayacaktır.
Ek bilgi olarak adil kullanım noktası denilen uygulamanın kota aşımında hızın 1 mbps ye düşürüldüğünden bahsetmiş.
Ben aylık 57-58 civarı fatura ödüyorum 49 iyiymiş.Ben bayağı film izliyorum kotayı büyük ihtimal aşıyorumdur.Şuana kadar kota aşım ücreti ödemedim.
İşin ilginç yanı adamları dava edeceksiniz bunun için dahi bu hizmeti kullanıyorsunuz :)
Kota aşım ücreti gelmiyor zaten bu tarifelerde hızınızı 8 kat düşürüyor ve 4 yıl öncesinin hızına geri döndürüyor insanları.
Birçok kişi bu sorundan şikayetçi enteresan bir uygulama carsambalifaruk size gelen yazıda sanki bize çok güzel bir iyilik yapmışlar gibi anlatmaları komiğime gitti açıkçası
Siz bir yiyecek firmasına karşı dava açınca yemek yemekten vazgeçmeyeceğinize göre normaldir.Ayrıca siz kullanıyor olabilirsiniz de TTNET'i terkedip başka internet sağlayıcılarına geçen bir çok kullanıcı var benim gibi.
Zaten sınırsız değildi ki..!! en azından benim ki...
biliyorsunuz, günümüzde ücretsiz ,sınırsız ,bedava...gibi laflarla insanları kandırmak moda ...
dikkat edin, en küçük pazarlamacıların bile ağzından bin tane yalan dökülüyor..
evet aslında sınırsız değildi...bende abone olurken sınırsız demişti karşımdaki küçük hanım...
bir iki sorudan sonra gerçek ortaya çıkıyor:)
kotayı aşınca hızı düşürüyorlar....
Alıntı:
Tugrulhan Dip rumuzlu üyeden alıntı
Birçok kişi bu sorundan şikayetçi enteresan bir uygulama carsambalifaruk size gelen yazıda sanki bize çok güzel bir iyilik yapmışlar gibi anlatmaları komiğime gitti açıkçası
Hangi pakettesiniz?
Paketinize üye olduğunuzda adil kullanım kotası olmadığına emin misiniz?
Sözleşmenizi bulup bir göz atın bence.
Daha önce 25 GB kotanız vardı, bu 50 GB'a çıkartıldı. Aleyhinize bir durum yok.
1mbit sınırsız akn yok 45 tlydi eskiden.
10mbit 25gb akn 44 tl ödüyorum. Genelde 50gb geçiyorum ve hız düşürmesi yok.. TTnet altyapısı ama TTnet değil.. Anlatmak istediğim 1TL fark ile 10 katı sınırsız internet halen var..
Alıntı:
Tugrulhan Dip rumuzlu üyeden alıntı
TTNET yeni gelen bir uygulamayla tüm sınırsız indirme içeren internet paketlerine adil kullanım kotası adı altında gizli bir kota uyguladı.Yani 49 TL'ye istediğiniz kadar indirme yapabilirken şimdi 50 gb sınır getirdiler.Sözleşmede hiçbir hüküm yok bu konuda ücretlendirmenin TTNET'in elinde olduğunu ve istediği şeklinde değiştirebilir diyor.
Kotasız diye satıp kota dahil ediyorlar ne tür yol izlenmeli acaba?Tüketici Mahkemesi'ne mi gitmek gerekir.Çünkü taahhütlü olan müşteriler üyeliği iptal etmek istediğinde kalan ayların parasını da istiyorlar.
merhaba
evet bu konu çok can sıktı/yaktı ama anlaşma imzalarken anlaşma koşulları kısmında bu durum yazıyordu.en azından benim için öyleydi.sizde bu böyle değilse tabi ki hakem heyetine başvurun hakkınızı alın.çünkü bu şekilde araya kaynayan insanlar var.adamlar tam limitsiz bedeli öderken 50 gb yi geçince hızları düşüyor.
ama yine de bu sözleşme olayına bir çözüm varsa anlatın dinleriz:)