Cevap: Senet- acill yardım lütfenn
Öncelikle hem başlık(acill, yardım vs.) hem aynı konuyu 3 kere açmanız forum kurallarına aykırıdır.Bu şekilde davranmanız konuınuzun kitlenmesine veya üyeliğinizin askıya alınmasına sebep olabilir.Genede cevaplamak gerekirse imzaladığınız her evraktan sorumlusunuz.Eski senetlerle gidip yeni senetleri kabul etmiyoruz deme mantığını tam anlamadım ancak öyle bir şey tabi ki yok.Eski senetlerin karşı tarafın değil sizin elinizde olmasının espirisi karşı tarafın artık o senetleri kullanamamasından ibarettir.Onun dışında eski senetler hem mantıken hem hukuken aynı kişiden senet alamayacağınızın yada bir daha ki alacağınız senetlerin geçersiz olacağının ispatı değildir.Galericilerin çogu parayla oynayan ve paradan para kazanan kişilerdir ve onların paralarını geciktirmeniz veya ödememeniz onlarıda ciddi şekilde zor durumda bırakır ve mağdur eder.Anlaşma ne olarak yapıldı bilmiyorum ama sanırım galerici bu durumda mağdur olduğunu ve daha yüksek miktarda ödeme yapılmasını istedi, babanızda bunu kabul edip kendi isteğiyle yeni senetlerle imza attıysa bunları ödemek zorundasınız.Kolay gelsin.
Cevap: Senet- acill yardım lütfenn
Yıllık %300ü aşkın faiz tefecilik yani üstü kapalı yada açık tehdit de var -muhtemelen. Olayları ispatını yapmaya gelince :(