2.5 yıldır yoklama kaçağıyım ,yurtdışına çıkabilir miyim?
Şubemle görüştüğüm üzere 2,5 yıldır yoklama kaçağı gözüküyorum.Görevli memura sordum yurtdışına çıkmamda bir sorun yaşarmıyım diye olabilirde ,olmayabilirde dedi çok fazla umursamadı.Forumda bu durumu yaşıyan yada tanık olanlar varmı ? yoklama kaçakları yurdışına çıkışta sorun yaşarlar mı ve 2.5 yıl yoklama kaçağı olmama şaşırdım ,bakaya yım diye bekliyordum.Cevaplarsanız çok memnun olurum Saygılar
Cevap: 2.5 yıldır yoklama kaçağıyım ,yurtdışına çıkabilirmiyim
Türkiye'de son yıllarda çıkan karar ve uygulamalar oldukça kafa karıştırıcı.Yoklama kaçakları gbt de çıkmayacak bundan sonra diye haberler çıktı aradan 1 ay geçmedi, falanca ünlü sanatçı hava alanında yoklama kaçağı olduğu için polis kontrolü takıldı diye her yer yazdı ve bedelliden önce hala böyle haberler görüyorduk.10 yıldır yoklama kaçağı olup ülke ülke gezen de var 1 ay geçirdi diye karakoldan arananıda.Ne nasıl uygulanıyo kimse tam bir şey bilmiyo heralde.Askerlik şubesinin dediği doğru.Yurt dışına çıkarken sorun olabilirde, olmayabilirde.Ancak 2,5 yıl uzun bir süre olduğu için sorun çıkması daha kevvetli diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
şubem arandıgımı ancak gbt de olmadıgımı söyledi.anlamadıgm neye ıstinaden aranıyorum ,yoklama kacakları aranan kişiler mi oluyor ki? Bence memurların dahi mevzuaatan haberı yok sallama konusuyorlar iste
sonkartal10 yurtdışına çıkışta sorun oluyormu öğrenebildin mi? bi gelişme oldumu havaalanında kontrollerde çıkıyormu bu durum?
drek yakalanırsın yurt dısına cıkmak kolay degıl pasaporttan gecekesın polıs ınceleyecek senı drek karsına cıkar