pelin89 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba.
Başıma gelen olayı kısaca anlatmak istiyorum: aylardır küs olduğum bir arkadaşım "sözlük" diye tabir ettiğimiz sitelerden birinde benim ismime başlık açıp kendi ismini vermeden nick arkasından bana hakaret eden bir yazı yazdı. ben bu hakareti 2 hafta kadar sonra tesadüfen okuyunca, yazanın o küs arkadaşımın yazdığını yazış tarzından hemen anladım. sonra bunu ispat etmek için aynı sözlükten bir hesap alıp bu nick'e özel mesaj attım. kendisini savcılığa vereceğimi söyledim ve uzun süren mesajlaşma sonrasında küs olduğum arkadaşımın kendisi olduğunu kabul etti. yazdığı hakareti sildi. buraya kadar herşey tamam. fakat bir iki dakika sonra başka bir nickli kişiden bana bir mesaj geldi. hakaret edenin o küs arkadaşım olduğunu iyi tahmin ettiğimi, beni bunun için tebrik ettiğini söyledi. bu yazış tarzı yine o küs arkadaşımın tarzıydı. sonrasında ben talep etmememe rağmen birden "o kişiyi ben de sevmiyorum al sana onun gmail ve facebook şifreleri gir oku neler yazışmış insanlarla hahaha" diye mesaj attı. neye uğradığımı şaşırdım. bana bilişim suçu işlettirmeye çalıştığını ve bunun bir tuzak olduğunu hemen anladım ve şifreleri asla ve asla kullanmayacağıma dair mesaj attım. fakat 2-3 gün sonra bu küs olduğum arkadaşım kendi facebook profilinden herkese benim onun facebook ve gmail hesaplarını hacklediğimi söylemeye başladı. şifreleri bir kez bile kullanmamama rağmen resmen hacker damgası vurmaya çalışıyor bu şahıs bana. suçsuz olduğumu nasıl ispatlayabilirim? ve o şifreyi atan nick'in de küs olduğum arkadaşıma ait olduğuna eminim, bunu nasıl ispatlayabilirim?
teşekkür ederim.
iyi günler.