Hobi amaçlı dükkan kiralamak için
Ben ve birkaç arkadaşım üniversite öğrencileriyiz ve bir müzik grubumuz var , kendimize stüdyo olarak kullanmaya uygun bir dükkan kiralamak istiyoruz, ama ticari olarak hiçbir düşüncemiz yoktur.. Gürültü dolayısıyla rahatsızlık vermemek adına ses yalıtımı da yaptıracağız , sormak istediklerim
1- Ticari olarak hiçbir düşüncemiz olmamasına rağmen sorun çıkmaması adına bildirmemiz gereken herhangi bir durum var mıdır ?
2- Dükkan önüne hiçbir tabela yada yazı koymayacağımız için zabıtalar , polisler vb. kişi yada kurumlar tarafından sorun çıkar mı ?
Kısacası, biz sadece kendimizin kullanabileceği bir stüdyomuz olsun istiyoruz tüm masrafları kendimiz üstleneceğiz , yasal olarak yapmamız gereken bir şey var mıdır varsa nedir ?
Tüm ilgilenenlere Şimdiden Teşekkür Ederim....
Cevap: Hobi amaçlı dükkan kiralamak için
Yasal olarak yapmanız gerken birşey yok tabi eğer gelir getirecek bir faaliyet içine girmeyecekseniz. Tutacağınız yerle ilgili yapacağınız kira sözleşmesinde tüm grubunuzun imzası olsun ki herkes elini taşın altına koysun. Arkadaşlarınızla yapacağınız bu faaliyet adi ortaklık kapsamına girer, bilginiz olsun.
Cevap: Hobi amaçlı dükkan kiralamak için
hukukçu85 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , yasal olarak yapmamız gereken hiçbir gerekçe olmamasına sevinmem ile beraber birkaç defaya mahsus dahi olsa
polislerin ya da zabıtaların sorun çıkartacaklarına olan inancımı koruyorum, artık bunun içinde sanırım yapacak bir şeyimiz yok...
adi ortaklık kavramını da tam olarak anlamak adına biraz araştırma yaptım fakat hala tam olarak anlayamadım.. tekrar teşekkür ederim