İş Akdimin Sona Erdirilmesi
Bugün içerisinde iş yerimden 7 senelik çalışma sürem olmasına rağmen iş yerini güvenini zedeleyici şekilde zarar verdiğim söylenerek işten çıkartıldım. Bana sunulan (tutanakla bildirilen) kamera görüntüleri var olduğu söyleniyo ki bu görüntüler normal iş esnasında yapmış olduğum veya olabileceğim olağan durumlar.iş yeri kendi gözlemince iş yerinde oluşan olumsuz durum sadece bu görüntüye dayandırılarak beni suçlu ilan ediyor. Bana verilen iş fesih sözleşmelerini imzalamadan iş yerinden ayrıldım. Bana kıdem tazmınatımın ödenmiyeceği söylendi.(yazılı,sözlü) Şimdi ise ben hak ettiğimi inandığım alacağımı alma yolunda elimden geldiğince savaşma yoluna gideceğim. Sizce dava hakkındaki öngörünüz veya tavsiyeniz ne olur. Teşekkürlerimle...
Cevap: İş Akdimin Sona Erdirilmesi
Alıntı:
yener54 rumuzlu üyeden alıntı
Bugün içerisinde iş yerimden 7 senelik çalışma sürem olmasına rağmen iş yerini güvenini zedeleyici şekilde zarar verdiğim söylenerek işten çıkartıldım. Bana sunulan (tutanakla bildirilen) kamera görüntüleri var olduğu söyleniyo ki bu görüntüler normal iş esnasında yapmış olduğum veya olabileceğim olağan durumlar.iş yeri kendi gözlemince iş yerinde oluşan olumsuz durum sadece bu görüntüye dayandırılarak beni suçlu ilan ediyor. Bana verilen iş fesih sözleşmelerini imzalamadan iş yerinden ayrıldım. Bana kıdem tazmınatımın ödenmiyeceği söylendi.(yazılı,sözlü) Şimdi ise ben hak ettiğimi inandığım alacağımı alma yolunda elimden geldiğince savaşma yoluna gideceğim. Sizce dava hakkındaki öngörünüz veya tavsiyeniz ne olur. Teşekkürlerimle...
öncelikle geçmiş olsun
elinize birbelge verildiyse hemen biravukata belgeyi gösterip görüşün ve işe iaded avası açın.
uyduruk birbelge olabilir. yarın ilk işiniz geçici hastalık raporu alın işyerine teslim edin.Çünkü belkide kandırılmış olabilirsiniz.
3gün işe gitmediğiniz takdirde otomatik iş sözleşme feshi olur o yüzden dikkatli olun. Acil hukuksal yardım alınız.
Bu mesajı görüyorsanız yarın muhakkak işe gidin. İşten çıkartıldığınız söylenirse iş akdinizin feshedildiğini yazan belgeyi alın ama üstünde işveren kaşesi / imzası olsun. Yoksa "bu belge onaylı değil. Geçersiz bu" deyin. Belgeyi alınca "Avukatıma gösterip öyle imzalayacağım" deyin ve çıkın. Belgeyi alsanız da alamasanız da derhal tanıdığınız bir avukata gidin. Bildiğiniz güvendiğiniz avukat yoksa güvendiğiniz kişilerden tanıdıkları avukat sorun.
Kendi başınıza yapacağınız küçük bir yanlış hak kaybına uyramanıza sebep olur.
Görüntülerdeki ''güveni zedeleyerek zarar verecek'' etkileri olan davranışlarnız nelerdir peki?
Öncelikle belgeyi inceleyin kusurlu davranışlarınızın ne olduğunu öğrenmek sizin hakkınız işten çıkaran işveren çıkarma nedenini açık net olarak belirtmek zorundadır, bunlardan sonra zorunlu kalırsanız ki duruma göre kalacaksınız "FAZLAYA DAİR HAKLARIM SAKLI KALMAK KOŞULU İLE yazarak imzalayabilirsiniz..
İmzalı ve kaşeli olacak işveren tarafından tmm
Yüz kızartıcı bi suç işlendiğim söyleniyor. Peki bunu yazdıktan sonra bir şey talep edebiliyormuyum
Belgeyi alıp size e mail le göndersem yardımcı olma ihtimalim nedir