Eski İşyerime Tazminat Davası açmak istiyorum
Merhaba,
2007 yılında başladığım eski işyerimde(bir banka) mayıs 2008 tarihinde doğum iznine ayrıldım. Yasal iznim tamamlandıktan sonra ücretsiz izin kullandım. Ücretsiz iznimdeyken işyeri krizi bahane ederek beni işten çıkardılar. Kıdem ve İhbar tazminatlarımı aldım. Kontrol etmedim ama sanırım SSk primimde de herhangi bir eksik ödeme söz konusu değil. Fakat Doğum iznime ayrılmadan 1 ay önce terfi almıştım, bunu belgeleyebilirim. performansım son derece yüksek yöneticilerim benden son derece memnundular. Buna ramen haksız yere işten üstelik doğum iznimdeyken çıkarıldım. İş hayatım boyunca, o işyerimin beni işten çıkarmış olması benim kariyerimde önemli bir prestij kaybı. işten ayrılırken tüm yöneticilerim türlü vaatlerde bulundular. Beni tekrar işe alacaklarını ve sicilimde asla işten çıkarılmamış görüneceğimi söyleyerek kandırdılar. işten 2009 yılının ocak ayında çıkarılmış oldum. Yöneticilerim beni kandırdığı için işe iade davasının süresini kaçırdım. Kendilerini defalarca aradım fakat ilgilenmediler. Manevi tazminat davası açmak istiyorum.Ya da iş hukukuna göre açabileceğim farklı bir dava varsa onu da açabilirim. 3 yıl geçti üzerinden, davayı kazanabilir miyim?
Cevap: Eski İşyerime Tazminat Davası açmak istiyorum
Manevi tazminat davasına bir şeyin konu edilebilmesi için kişinin manevi kayıplarını ve bu kayıpların tümünün şikayetçi taraftan kaynaklandığını su götürmez bir şekilde ispatlaması lazım.Ülkemizdeki tazminat hukukunun dar bir çerçevesi olduğunuda düşünürsek sonuç almanız zor gözüküyor.Bayanların doğum izninde özel sektörde işten çıkarılmaları ülkemizde oldukça yaygın olan bir uygulama ancak buna dair manavi tazminatı konu alan bir davanın kazanıldığı pek görülmüş bir şey değil.Genede bu işe harcıycak para ve zamanınız varsa deneyebilirsinzi tabi.Kolay gelsin.
Cevap: Eski İşyerime Tazminat Davası açmak istiyorum
Çok teşekkür ederim. İşe iade davası açmadığım için pişmanım doğrusu. Neyseki uzun uğraşlarımla keriyerim devam ediyor. En azından böyle bir durumla karşılaşan ve iletimi okuyanlara örnek olsun. Tekrar teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.