İdari Soruşturmada Şikayet Edene Naklen Atama
Öncelikle herkese merhaba.
Memurun görevi esnasında tanık olduğu konusu suç teşkil eden olayları şikayeti nedeniyle, şikayet edilenler hakkında başlatılan soruşturma neticesinde şikayet edilenler için hiçbir disiplin cezası ya da idari teklif getirilmiyor. Ancak şikayet eden hakkında görev yeri değişikliği isteniyor. Bu işlem rapor tarihinden 9 ay sonra uygulanıyor sizce burada yapılanlar doğru mu ?
Cevap: İdari Soruşturmada Şikayet Edene Naklen Atama
bu 9 aylık süreç içerisinde atamanızı gerektircek farklı bir durum oldumu olumsuz sicil vs?
yada dediğiniz gibi dikkat çekmemesi için olaydan sonra bir atama gerçekleştirilmişte olabilir eğer böyle olduğunu düşünüyorsanız dava açabilirsiniz
Cevap: İdari Soruşturmada Şikayet Edene Naklen Atama
Tarafıma açıklanan sadece 9 ay önce benim ihbar ettiğim suç nedeni ile başlatılan soruşturma neticesinde getirilen idari teklife dayanılarak bu atamanın yapıldığıdır. Ancak devlet memurlarının şikayet ve müracaatlarına dair yönetmeliğin 14. Md. İhbar yükümlülüğünü yerine getiren memura doğrudan ya da dolaylı olarak bir ceza verilemez, hizmet koşulları ağırlaştırılamaz ve değiştirilemez denilmekte. Ben yönetmeliğin bu md. dayanarak YD talebi ile dava açtım. Ayrıca tayin edildiğim kuruma daha önce başka bir disiplin soruşturması nedeniyle bir kez daha naklen atama ile tayin edilmiş ve mahkeme kararı ile geri dönmüştüm. İşin bu boyutu ile değerlendirildiğinde mahkeme kararını etkisizleştirme olduğunu da ileri sürdüm davada. Bakalım sonuç ne olacak İlginiz için teşekkür ederim.