Toplam 2 dosya bulunuyor
Kvk beni kandırdı, kanıt belgelerim mevcut
Merhabalar.
Direk konuya girmek istiyorum. Bundan 20 gün önce bir GSM şirketinin kampanyasından telefon aldım. Telefonu aldığım akşam şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. Sonrasında telefonumu aldıktan 2 gün sonra telefonum bozuldu ve bozulmasını donanımsal bir arızanın sebebine bağladım. Kvk yetkili servislerine götürdüm. Telefona “Sıvı Teması” teşhisi koydular ve garanti dışı onarımdan dolayı 80 TL ücret karşılığında yapabileceklerini söylediler. Bende kabul etmedim ve Nokia yetkilileriyle görüşerek Teleservise Yetkili Servisine ilettim telefonumu. Telefonum hiç problem olmadan yapılıp, tarafıma gönderildi.
Sorularım şimdi başlıyor.
Kvk beni yanıltmış oldu doğal olarak ve bunun ticari amaç dahilinde olduğunu düşünüyorum. Tüketici yasalarında “30 iş günü içinde arızalanan ürün ayıplıysa, tüketici ürünün değişimini talep edebilir.” İbaresi bulunduğu halde üstüne Teleservise sıvı teması yoktur derken Kvk neden sıvı teması teşhisi koyup telefonumu değiştirmeyi ya da ücretsin tamiratını kabul etmedi?
Bununla llgili 2 servisten aldığım belgeleri karşılaştırdığım zaman hala gülesim geliyor ve gerçekten çok komik bir durum.
:alalaYanıltıldığım için Kvk ya tazminat davası açabilir miyim?
:alalaTüketici haklarına mı başvurmalıyım?
Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum çünkü hayatım boyunca ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.:alala
Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
Cevap: Kvk beni kandırdı, kanıt belgelerim mevcut.
Cevap: Kvk beni kandırdı, kanıt belgelerim mevcut
Kvk tabi ki belge verdi fakat Teleservis sorumluluğu üstlenirken Kvk neden sorumluluğunu üstlenmeyip çirkefe yattı. Bunun tek sonucu telefonun gerçekten sıvı temasına maruz kalmadığı ve telefon doa kapsamında (30 gün içinde alınan ürün ayıplıysa değişimi öngörülür) olduğundan telefonumu değiştirmeyip beni süründürdüler. Ben sadece bundan yakınıyorum.
Cevap: Kvk beni kandırdı, kanıt belgelerim mevcut
İkamet ettiğiniz yerdeki tüketici hakem heyetine durumu açıklayan bir dilekçe ile başvurun. Dilekçe ekinde servis belgelerini koyun. Netice-i talepte ise telefonun yenisi ile değiştirilmesi talebinde bulunun.
"Tazminat" olayına gelince neyin tazminini istediğinizi net olarak anlayamadım.