Çekişmeliden Anlasmaya dönen dava
merhabalar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var ,3 ay önce çekişmeli bosanma davası için avukatla anlastım ( dava masrafları + avukatlık ücreti + bilir kişi ücreti altında) daha yazısmalar devam ederken 3 ay sonra karsı taraf anlasmaya razı oldu daha durusma görülmeden benim sormak istediğim
-çekişmeli dava ücreti ile anlasmalı arasında bir fiyat indirimi olur mu olmaz mı yasalar ne diyor insiyatife mi kalmıs ?
-ekstra olarakda avukatlar taraflardan mahkeme sonunda bır ucret istiyorlar anlasma protokolu olmadan da bu parayı almak istiyorlar ne parası bunu anlamadım.
bu benım ekstra verdiğim ücret karsı tarafın avukatına ödenecekmiş karsı tarfta benim avukata ödeyecekmiş bu olayın türkcesi nedir ? yardımlarınızı bekliyorum
Cevap: Çekişmeliden Anlasmaya dönen dava
yani 66 kişi bakmış bir kişi bile cevap veremedi mi sorularma ?
Cevap: Çekişmeliden Anlasmaya dönen dava
dava açıldıysa sulh olabilirsiniz, siz istemeseniz bile hakim zaten sizi sulh olmaya teşvik edecektir. davadan feragat bile etseniz (tüm haklarınızdan vazgeçseniz bile) anlaştığınız miktarı avukatınıza ödemek zorundasınız, tüm masraflar size ait. mahkemeye yaptığınız masraflara gelince anlaşmalı boşanma için bile dava açsanız mahkeme masrafları değişmez ancak muhtemelen hakim dosyayı bilirkişiye göndermezdi.