Kırmızı ışıkta yol verdiğim için MOBESE'den dolayı ceza yedim?
oncelikle saygılarımı sunuyorum.14.03.2012 Tarihinde sağ seritten devam etmekte iken tarfik ışıklarına geldim ve ışık kırmızıya donunce durdum ancak farkında olmadığım sey sağ seritteki aracların saga donmeleri için yesil ışık vardı yesil ısık yanınca arkamdaki araclara insanlık görevimi yaparak yol vermek amacıyla ilerledim ve yoldaki beyaz cizginin ustunde bariz bir sekilde yol verdiğim belli olarak durdum aracım cizginin ustunde yan bir şekilde duruyordu buna ragmen mobese kamerasının bu goruntusunden yetkililer bana yer işaretlemelerine uymamaktan dolayı 47/1-c maddesinden işlem yaparak ceza kesmişler olay 14.03.2012 tarihinde oluyor zarfın postaya verilme tarihi 20.03.2012 ve tebliğ tarihi 26.03.2012 dir
sorum su yardımcı olursanız sevinirim .
1. tebliğ acısından itiraz hakkım varmı yanlış bilmiyorsam 7 gun içinde tebliğ edilmeli
2.. yaptığım bir insanlık gorevi diye dusunuyorum bu nedenle itiraz etsem sansım ne olur
3. itiraz için dilekçe ornegini nereden bulabilirim
cevaplarınız için şimdiden tesekkur ederim.herhalde bundan sonra kimseye yol vermiyeceğiz.
Cevap: Kırmızı ışıkta yol verdiğim için MOBESE'den dolayı ceza yedim . yardım edermisiniz?
Orada yapmanız gereken şey bellidir.
Bir hata yapıp yanlış yerde durdunuz. Bunun ceremesi olarak, yeşil yandığında devam edip uygun bir yerden geri dönmeliydiniz.
Yeşil yanarken keyfi olarak trafiği tıkamak, şimdi yaptığınızdan daha büyük bir suç olmalı kanaatimce :)
Cevap: Kırmızı ışıkta yol verdiğim için MOBESE'den dolayı ceza yedim . yardım edermisiniz?
Ortada bariz bir kural ihlali var ve fotoğrafla belgelenmiş halde.O kadar düşünceliyseniz bundan sonra ya orta şeritte kalın ya da birini engelliyorsanız devam edip bir sonraki dönüşten dönün.Başkalarına yol verme gerekçesiyle kural ihlali yapma hakkımız yoktur.Fotoğralı cezalardan hiç bir şey çıkmıyor.Ödemekten başka çare yok.Kolay gelsin.
Cevap: Kırmızı ışıkta yol verdiğim için MOBESE'den dolayı ceza yedim?
cevaplarınız için tesekkur ederim umarım bu kural ihlali dediğiniz sey( bence değil ama ) sizinde basınıza gelmez . ama suna artık kesin karar verdim bundan sonra kimseye yol vermeyecegim.
Alıntı:
nker52 rumuzlu üyeden alıntı
cevaplarınız için tesekkur ederim umarım bu kural ihlali dediğiniz sey( bence değil ama ) sizinde basınıza gelmez . ama suna artık kesin karar verdim bundan sonra kimseye yol vermeyecegim.
İki şeritli yol. Sol şerit düz gidiyor, sağ şeritten sağa dönülüyor ve kırmızı ışıkları farklı zamanlarda. Aynı dediğiniz gibi.
İleri gideceğim halde sağda kalmışım. İleri doğru kırmızı iken sağa dönüşe yeşil yandığını farketim.
Aynen dediğiniz durum sanırım.
Ne yaptım biliyor musunuz?
Yaklaşık 20 kilometre fazla yol gitmek pahasına sağa dönüp gittim, ileriden uygun yerden dönüp gideceğim yere öyle gittim. Kimseyi mağdur etmedim. Çünkü hatayı ben yaptım ve ceremesini de ben çektim. Benim yaptığım hatadan dolayı kimse sıkıntı çekmek zorunda değil.
Böyle bir hata yaptığında başkalarını mağdur eden magandalar da oluyor tabii.
en guzelini yapmışsınız keşke bende yapsaydım dersimi aldım biraz tuzlu bir ders ama ders derstir bir daha olmaz herhalde bu konuyuda kapatırız saygılar