Evrakta Sahtecilik ceza aalır mıyım?
Turkiye de bir aracim vardi,ruhsatta benim ismim var yanliz ben hic araci kullanmadim,Eski esim kullaniyordu daha sonra kendisi ile bosandik ve ben yurtdisinda yasiyorum su an,Turkiyeye dondugumde havalimaninda goz altina alindim,bir gece tutuldum ve nobetci savciya cikarildim..Aracim eski tarihte kullanilmis 2 erkek tarafindan ve hiz yapilmis,ustelik polis durdurmus ve gosterilen ehliyet sahte sorun bu evrakta sahtecilik ben ne bu kisileri tanirim,nede o araci kullanmadim bunu anlattim eski esimin bu araci kullandigini,tamircilere verdigini ,ben yurtdisina gelince bosandigimizi ve vekalet verip kendisinin sattigini soyledim yani aracla hic isim olmadi sadece ruhsatta ismim vardi kullanan eski esimdi oda bunu yapicak biri degil,kim bu kisiler tanimiyorum.Yanlzi bosandigimiz icin esim biraz tepkili hala bana savciya ne dedi,ne yapti bilmiyorum bu konuda ,Savci ifademi aldi ve hakkimda takipsizlik vermisti sonrasinda ,ailemin adresine bu yazi gelmis 2 ay once takipsizlik verilmistir diyerek simdi ailemin yine evine polis beni aramaya gelmis ailem yurtdisinda yasadigimi iletmis konsolosluktan tebligat geldi avukat dosyaya bakiyor takipsizlik verilmis sorun yok diyor ama bana tebligat geldi ,inanilmaz sorun yaptim bunu ,cok sikiliyorum yurtdisinda oturum iznim var yabanci vatandasli bir bebegim var benim ne yapmam gerekiyor? bu isten basima is acilirmi ? Lutfen bana yardimci olunuz.
Cevap: Evrakta Sahtecilik ceza alirmiyim ?
Konsolosluktan tebligati henuz almadim,kabusum oldu korkuyorum almaya cok basim agricak sanirim benim bu isten :(
Yardimci olabilicek,bilgisi olan kimse yokmu ?
Alıntı:
destan81 rumuzlu üyeden alıntı
Yardimci olabilicek,bilgisi olan kimse yokmu ?
neden korkuyorsunki.en kötü ihtimal gelmezsin türkiyeye olur biter.Sıkıntı yapma.bosver
Alıntı:
oguz_64 rumuzlu üyeden alıntı
neden korkuyorsunki.en kötü ihtimal gelmezsin türkiyeye olur biter.Sıkıntı yapma.bosver
Ne zamana kadar gelmicemki,ailem var ,arkadaslarim var zaten cok ozluyorum .