özel bir şirkette güvenllik görevlisiyim beni güvenlik harici işlerde çalıştırıyorlar elimde delillerim var 2.5 yıl oludu iş yerinde ben mahkemeye başvursam ne gibi sonuç elde edebilirim veya ne yapmam gerekir bana yardımcı olurmusunuz lütfen
Printable View
özel bir şirkette güvenllik görevlisiyim beni güvenlik harici işlerde çalıştırıyorlar elimde delillerim var 2.5 yıl oludu iş yerinde ben mahkemeye başvursam ne gibi sonuç elde edebilirim veya ne yapmam gerekir bana yardımcı olurmusunuz lütfen
Dava açacak bir durum göremiyorum ben şahsen. Onlar işi vermiş, siz de itiraz etmemiş, yapmışsınız. Eğer işi istemiyorsanız, bundan sonra verdikleri işi yapmazsınız, görev tanımınız dışında olduğunu söylersiniz. onlar da ancak geçerli sebeple işten çıkartabilirler, tazminatlarınızı alırsınız.
Ama tabii işi yapmayacağım derken hakaret / kavga boyutuna getirip zararlı çıkmayın.
Bildiğim kadarıyla özel güvenlik yasası gereğince özel güvenlik görevlilerinin güvenlik işi dışında çalıştırılması yasak olması gerekiyordu. Size yaptırılan işin özel güvenlik hizmeti dışındaki kısımları nelerdir? Ayrıca size görevi veren güvenlik şirketi mi yoksa çalıştığınız yer mi?
güvenlik şirkedinde değiliz yani kendi bünyesinde güvenlik görevlisiyiz tekstil fabrikası örnek verecek olursak kantar tartırıyorlar tek kişili tom kalemi okutturuyoruz yani devriye araçları yıkıyoruz 08-18 harici santral görevi yapıyoruz şöforlük yapıyoruz vs böyle alakasız şeyler
evet kapıda duruyoruz geçen gün bizim sorumlu müdür le tartıştık 8 saat dışarda duracaksın dedi ben de durmayacagımı söyledim ama şirket kimseye tazminat ödemek istemiyor bu sorumlu müdürümüz bizim üstümüze geliyor rant sağlamak için üstlerine ben gözden çıkardım iş yerini 2.5 yıllık tazminatı alıp çıkmak istiyorum ama onuda vermek istemiyorlar nasıl bir yol izlemeliyim bir şey duydum iş yerini ihtar diye bunu nasıl yaparım avukat şartmı noterlemi oluyor bana bir yol gösterirmisiniz
Siz "Güvenlik Görevlisi" olduğunuza emin misiniz?
Yani üniformanız var mı? Güvenlik görevlisi eğitimi aldınız mı?
Yoksa orada işçi olarak çalışıyorsunuz ve sizden kapıda beklemenizi mi istiyorlar?
evet sılahlı güvenlik kimliğimiz var ama silah taşımıyoruz ünüformalı ve kimlik kartlarımız yakalarımızda memur sıtatüsünde çalışıyoruz şimdi bana bir yol gösterirmisiniz yukarda yaptıklarımızdan dolayı ben ne yapacağım tazminatımı yedirmek istemiyorum ihtar nasıl oluyor
Neden bu özel güvenlik görevlileri bu kadar dikbaşlı anlamıyorum. Ben size okuyasınız diye özel güvenlik kanunu linki verdim ama bakmadınız anlaşılan.
Bak senin 5188 sayılı kanunun ne diyor.
Madde 16 - Özel güvenlik personeli, Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılamaz.
Madde 20 - e) Özel güvenlik görevlisini koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştıran kişi, kurum ve kuruluşlara her eylemleri için bin Türk Lirası idari para cezası mahallî mülkî amir tarafından verilir.
(Yani Valilik veya Kaymakamlık şikayet mercii...)