2918 sayılı yasanın 48/6 maddesince ehliyetime el konuldu nasıl alabilirim lütfen allah rızası için yardım.
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
ben 4-5 ay önce uyuşturucu madde (esrar) kullanmış bi şekilde araç kullanmak ehliyetime el konuldu ehliyetimi geri alma şansım nedir. ben yakalandığımdan beri töbe ettim ve hiç ağzıma vurmadım. yani artık ağzıma vurmayıda düşünmüyorum. bu konu hakkında yardımcı olacak büyüklerim lütfen bi cvp verin.............
Cevap: 2918 sayılı yasanın 48/6 maddesince ehliyetime el konuldu nasıl alabilirim lütfen allah rızası için yardım.
Madde 48 – Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri almış olanlar ile alkollü içki almış olması nedeniyle güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş kişilerin kara yolunda araç sürmeleri yasaktır.
(Değişik: 8/1/2003 - 4785/3 md) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullananlara, eylemi başka bir suç oluştursa bile ayrıca, altı ay hafif hapis cezası ile birlikte 532 600 000 lira hafif para cezası uygulanır ve sürücü belgeleri süresiz olarak geri alınır.
Yasalardan haberdar olmamak mazeret olarak kabul edilmiyor.Aslında senin cinayete teşebbüsten de yargılanman lazım.Tabi senin yargılanman için illa birisinin ölmesi lazım bu ülkede..Bunu ben hata olarak görmüyorum hata yapman pişman olman hiçbirşeyi değiştirmez , tıpkı hayatını kaybeden birisi nasıl geri gelmeyecekse senin pişman olman o kadar yersiz.
Alıntı:
48/6 maddesi: Uyuşturucu veya keyif verici madde alarak araç kullanan sürücülere 6 ay hafif hapis cezası ve 140.200.000.-TL hafif para cezası verilir. Sürücü belgesi süresiz geri alınır. Ön ödeme ve ceza kararnamesi mümkün değildir. 647 sayılı Kanunun 4/1 maddesinin uygulanması durumu; 6 ay = 6 x 30 gün = 180 gün x 1.521.000.-TL = 273.780.000.-TL hafif para cezası yapmaktadır. TCK’nın 72’nci maddesi gereği verilen cezaları topladığımızda 273.780.000 TL. + 140.200.000 TL. = 413.980.000.-TL hafif para cezası yapmaktadır.