Hüküm kesinleşmiş toplam 5 sene ceza . Bu cezanın içerdiği suç , Cürüm işlemek için teşekkül - Silahlı kasten yaralama . 14 ay tutuklu kaldım .
Açık cezaevine çıkmam için ne kadar süre kapalıda yatmam gerekiyor ?
Printable View
Hüküm kesinleşmiş toplam 5 sene ceza . Bu cezanın içerdiği suç , Cürüm işlemek için teşekkül - Silahlı kasten yaralama . 14 ay tutuklu kaldım .
Açık cezaevine çıkmam için ne kadar süre kapalıda yatmam gerekiyor ?
açık cezaevine geçmek için toplam cezanın 5 te 1 ni kapalıda yatmak gerekiyormuş . ben bu süreyi tutuklu olarak yattım . açıga çıkabilirmiyim . yardım please !
İki yıldan fazla hapis cezası bulunan hükümlüler
Toplam cezalarının beşte birini kapalı ceza infaz kurumlarında iyi halli olarak geçiren ve koşullu salıverilme tarihine en fazla beş yıl kalmış hükümlüler ile ilgili kanunu gereğince cezaları yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları ile kapalı ceza infaz kurumlarının yüksek güvenlikli bölümlerinde infaz edilen hükümlülerden toplam cezalarının üçte birini bu kurumlarda iyi halli olarak geçiren ve koşullu salıverilme tarihlerine en fazla üç yıl kalanlar, açık ceza infaz kurumlarına ayrılabilir.
F tipi veya başka yüksek güvenlikli bir cezaevinde yattıysanız 3 te 1'ini yatmış olmanız ve geriye en fazla 3 yıl kalmış olması dikkate alınacağı için, henüz açık cezaevine geçemezsiniz.
Herhangi bir kapalı ceza infaz kurumunda yattıysanız, 5 te 1'i dikkate alınacağı için, 14 ay yatmışlığınızla açık cezaevine geçebilirsiniz.
Tabi bu durumlar, örgütlü bir suçun infazı için geçerli değil.
Yani,
Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak suçundan mahkum edilmiş olmanızdan dolayı
Örgütlü suçlardan hükümlü olup, mensup oldukları örgütten ayrıldıkları idare ve gözlem kurulu kararıyla tespit edilenlerin koşullu salıverilmelerine bir yıldan az süre kalması hususu aranacağı için, cezanızın ancak son 1 yılını açık cezaevinde yatabilirsiniz. Buna göre siz, 26 ay daha yattıktan sonra açık cezaevine geçebilirsiniz.
Örgütlü suçtan ceza almadımki son 1 sene çıkayım . birde ceza eski tck . kalan yatarım zaten 10 ay :)) açığa çıkarsalar bari .