3 dil biliyorum Hukuk Fakültesi'ni kazanmak istiyorum. Önerileriniz??
Arkadaşlar merhaba, ikinci üniversitemi bitirdim. Yüksek lisans da yaptım. 26 yaşındayım ve 3 dil biliyorum. Sınava girip Hukuk Fakültesi'ni kazanmak istiyorum. Sözelim çok iyi ama sayısal alandan eksiğim var. Çok çalışmam gerektiğinin farkındayım ancak değerli önerilerinizi de rica ediyorum. Yabancı dil bilgisinin üzerine hukuk eğitiminin katkısı nasıl olabilir? Diğer yandan hukuk fakültelerinin devam zorunluluğu var mı? Çünkü hem çalışıp hem de okumak zorunda olacağım kısmet olur da kazanırsam.
Cevap: 3 dil biliyorum Hukuk Fakültesi'ni kazanmak istiyorum. Önerileriniz??
öncelikle azminizi takdir etmemek elde değil iki ünviersite bitmiş üçüncüyü düşünüyorsunuz. hukuk fakültesi sanıldığının aksine sözel bir alan değildir zaten bu sebeple eşit ağırlık alanına giriyor, kendi içerisindeki sitematiğinden hareketle biraz matematik bilgisi gerekebiliyor.
Halen yeditepe ve doğu akdenizde öğretim üyesi olan anyasa hukukçumuz sultan üzeltürk'ün bir sözü aklıma geldi. "matematik problemi çözmeyecek olan benim dersime gelmesin" o gün bunun çok gereksiz olduğunu düşünmüştüm ama şimdi hak veriyorum. eğer kabul ediyorsanız buyrun derim :)
önceki okuduğunuz bölümler neler? yani fark dersi saydırabileceğiniz bölümlerse işiniz daha kolay. Ayrıca "hukuk fakültesi kazanmak" artık eskisi gibi zor değil en son baktığımda hukuk kontenjanları 11.000 civarındaydı.
Devam zorunluluğu "genelde" yok yalnız kontenjanı az olan hukuk fakültelerinde devam zorunluluğu var ancak; hem çalışıp hem okumak zorundaysanız kararınızı bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim çünkü devam zorunluluğu olmadan hiç birşey çözülmüyor.
Cevap: 3 dil biliyorum Hukuk Fakültesi'ni kazanmak istiyorum. Önerileriniz??
Cevabınız için teşekkürler Hukukçu85. Sanırım Üzeltürk Hoca'nın ifade etmek istediği analitik düşünme alakalı bir durum. Matematik, analitik düşünebilme gereksinimi olan bir alan olduğu için, hukuk alanı da aynı beceriyi gerektirdiği için öyle bir şey söylemiştir diye düşünüyorum. Onun dışında matematik bilgisinin doğrudan hukuk alanı ile ilgili olduğu kanısında değilim. Yanlışsam düzeltin lütfen. Tabii bunun dışında hukuk fakültesini kazanmak için matematik bilgisinin gerekliliği kaçınılmaz :)
Kontenjan bakımından haklısınız, şansımız daha fazla sanırım. Şahsım adına hukuk benim için hep zevkli bir alan olarak gelmiştir (alanın içeriği gereği pek çok kişiye sıkıcı gelebilir; bu durumda biraz sıkılmaktan zevk alan durumuna düşüyor muyum bilmiyorum :) ).
Devam zorunluluğu konusunda şöyle bir sıkıntı olur diye düşünüyorum kendi açımdan; ders esnasında hocaların kendi tecrübelerinden hareketle anlatacağı durumlardan faydalanma şansım olmayacak, tek kaygım bu yönde. Onun dışında devamsızlığın getireceği eksiler konusunda biraz pozitif bakıyorum; zira alandan zevk alan, araştıran, örneğin saatlerce hukukun ilgli alt alanı konusunda içtihat vb. okumaktan hoşlanan biri için devamsızlığın getirdiği olumsuz etkiler bir nevi azalıyor kanısındayım.
Tabii ki tüm bunların hayata geçmesi için de öncelikle alanı kazanmak gerekiyor ki benim düğümüm de orada çözümleniyor :)