-
Askeri hakimlik?
Herkese slm
Halen avukatlık yapıyorum ve bi aksilik olmazsa Nisan sevkine tabi olarak askere gideceğim, kısa yada uzun dönem gidip gitmeyeceğim bile belli değil ama aklıma takıldı. Bu askeri hakimlik nasıl oluyor acaba, yani askeri hakim yada savcı olabiliniyor? Askeri Hakimlik Kanunundan anladığım kadarıyla yedek subay olarak askerlik yapanlar arasından sınavla seçiliyor ama uygulamada nasıl onu merak ediyorum, bu konuda bilgi yada deneyimi olanlardan bilgi ve tavsiyelerini paylaşmalarını bekliyorum,
Şimdiden teşekkürler
Herkese iyi çalışmalar
mserhat
-
Nisan'da askere gideceğinizi söylediğinize göre bu sizin için geç bir cevap ama sorunuzu ancak gördüm. Eğer Askere Yedeksubay olarak giderseniz ve Silahlı kuvvetlerin de askeri hakim veya sacıya ihtiyacı olursa, hakimlik veya avukatlı stajını yapmış olan hukukçulardan kur'a ile tespit edip Askeri hakim veya Askeri savcı olarak atamasını yapıyor. Nitekim ben tuzla Piyade Okul Komutanlığında yedeksubay eğitimini gördükten sonra askerliğimi askeri hakim olarak yapan birisiyim.
DeFacto
-
Bir yakınım bu sınava girecek. Buda yapılan sağlık muayenesi hakkında bilgisi olna var mı acaba? Aday arkadaşın sağ gözünde küçük bir iz gvar ve basit bir böbrek amaeliyeti geçridi. bunlar askeri idarew mahkemesine hakim olarak alınmasına engel midir?
-
Dediğiniz gibi küçük bir iz varsa ve böbrek ameliyatında organ alınmadı ise sorun yok...
-
askeri hakimliğe geçmek için başvurunun süresi 14 temmuzda doluyor haberiniz olsun kanunda yapılan değişiklikle sivildende alınıyor illaki yedek subaylık şartı yok ancak askerliğini yaparken iyi sicil alanların ve tam sağlam olanların şansının fazla olacağını düşünüyorum formlar askerlik şubelerine gönderilmiş olması lazım iyi şanslar