Cevap: İcra kefili oldu ama
Alıntı:
birsees rumuzlu üyeden alıntı
Belirtmeyi unuttuğum 1 konu daha var eklemek isterim.Yurt dışında olan bir yakınımın burada kullanılabilmesi için benim adımda açtığı vadeli hesabı var şu ana kadar buna herhangi bir bloke konulmadı.Fark edilmediği için mi
yoksa böyle bir hakları yok mu?
Tekrar teşekkürler..
Henüz farkedilmediği içindir.
Diğer sorularla ilgili de yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler..
Alıntı:
1 - Borcu tamamen devir etmemin bir yolu yok mu?
Devir yoluyla kurtulabilmeniz mümkün değil ne yazık ki, Borcu yapan başkası da olsa sizin adınıza olan kredi kartının borcu, yani yasal olarak borç sizin borcunuz.
Alıntı:
2 - Senet alsam bankalar güvenmediği müşterininkini kabul etmiyor nakte çevirmenin bir yolu yok mu?
Bildiğim kadarıyla bu yönde de sizi borçtan tamamen kurtulmak için çözüme kavuşturabilecek bir yol yok.
Alıntı:
3 - İcra sözkonusu eşyalar alınıyor mu yoksa sadece yazılıyor mu?
Avukatın takdirine bağlı, kamyonla gelip tüm malı götürebilir de geldiğinde , yazıp yeddiemin olarak size de bırakabilir.
Yeddiemin olarak size bırakmış olsa da, diğer yandan malların satışını da isteyebilir her an,borç ödenmediği sürece.
Danışmak istediğim bir şey daha var.Avukatın bizden talep ettiği rakam 18.200-İcra müdürlüğünde dosyamızdaki rakam 23.000-
kart limitim yani ana para 10.000- yapılandırmalar ve icraya düşme süresince avukata ve bankaya ödenen rakam 4000 civarı.Büyük ihtimalle faiz devam ettiği için rakam sürekli artıyor.Avukat rakamda indirime gidilemeyeceğini söyledi.Ben bu parayı tek seferde ödeyeceğimi kabul etsem bu süre içerisinde ödenen tutarı da yok saysam 10000 yani ana parayı ödeyerek kapatmamın imkanı var mı?
Teşekkürler..
böyle bir şey olduğunu bende sanmıyorum.
Doğrusu benimde çok umudum yoktu ama oldu.10000 değil ama 11000 liraya dosya borcu kapatıldı.Keşke avukatlar araya tanıdık dostları girdiğinde yapabilecekleri iyilikleri herkese yapmış olsalar..eminim o zaman her iki taraf için de her şey çok daha kolay olur.Ben bu dosyadan kurtuldum çok şükür ama bu seferde daha önce ödemesi yapılmış başka bir dosyayla uğraşıyorum.Genelleme yapmak istemiyorum ama çok can yakıyorlar çok...