tarlak rumuzlu üyeden alıntı
Bir sitede kiracı olarak oturuyorum. Site 14'er daireleri bloklardan oluşmakta. Burada genel site yönetimi ve ayrı ayrı blok yönetimleri var.Bunların büyük bir çoğunluğu blok yönetimlerini üst yönetime devir etmişler. Ancak benim oturduğum blok bunu yapmamış. Kendi aralarında kimse yönetime talip olmadığı içinde dışarıdan profesyonel bir apartman yönetim bürosuna devir etmişler. Kontratımda yönetim giderleri kiracıya aittir diye yazıyor.
Üst yönetim; kapıcı ödemeleri, sgk ödemeleri, genel çevre düzenlemeleri, güvenlik ödemeleri, yakıt ödemeleri gibi aklınıza gelen her türlü ödemeyi içeren aylık ödeme alıyor. Bunun içinde sadece su parası yok. Tüm bloklara yapılan anlaşma gereği izsu dan her bir bloğa tek bir fatura geliyor. Parasını üst yönetimin ödediği kapıcı sayaçları okuyor ve bu değerleri profesyonel yönetime bildiriyor. Bu yönetimde daire başına düşen miktarı belirleyip taksimini yapıyor. Bunun haricinde bloklara demirbaş niteliğinde bir şey gerekirse ayrıca ödeme talep ediyor.
Profesyonel yönetim maaş olarak her bir daire başına aylık 39 TL alıyor. Düşünün 20 TL civarı bir su bedelini ödemesi için 20+39=59 TL ödeme yapıyorum. Demirbaş için alınacak ödemeleri şimdiye kadar benden talep etmediler. Direkt mal sahiplerinden alıyorlar.
Bu aylık ücreti ben ödüyorum ama kanunen kat malikinin ödemesi gerekmiyormu.Eğer dediğim gibiyse yani bu ücreti benim ödemem gerekmiyorsa hangi kanun maddesi bunu söyler, biri yardımcı olabilirmi.
Saygılar.