Ödenmiş Borcun İcrasına Karşılık Maaştan Kesinti
Bundan 3,5 sene kadar önce bir bankadan çekmiş olduğum bir 5bin liralık bir kredi için, borcun 1,5 sene evvelinden kefillerimden birisinin maaşından kesilmesine dair anlaşılmış ve kefilimin maaşından borç taksitlerle ödenmişti. Borç tamamlandı. Ancak geçen gün iş yerime icradan gelen bir kağıtta aynı dosyadan maaşımın 1/4 oranında kesilmesi isteniyor. Miktar ise 11 bin TL. Ve iş yerim icra dairesinden borcu yoktur yazısı istiyor aksi takdirde maaştan kesinti yapacağız diyor. İcra dairesi Adana' da ben ise İskenderun' dayım. Gidemiyorum oraya. Avukatı arıyorum masrafların ödenmemiş olduğunu iddia ediyor.
Öğrenmek istediğim;
1-Doğrudan iş yerime böyle bir kağıt göndererek maaşımın kesilmesini talep etmeye hakları var mı? bana önceden uyarıda bulunmaları gerekmez mi?
2-Ödenmiş borcun dekontları elimde, kalan masraflardan bahsediyorlar ama inandırıcı gelmiyor bana, acaba icra dairesinin hesabı kapatmamış olma veya alacaklının alacaklarını icra dairesinden almamış olma durumu var mıdır?
Cevap: Ödenmiş Borcun İcrasına Karşılık Maaştan Kesinti
Borç bittiğinde siz borcu yoktur yazısını almamışmıydınız...
Cevap: Ödenmiş Borcun İcrasına Karşılık Maaştan Kesinti
Alıntı:
salacak rumuzlu üyeden alıntı
Borç bittiğinde siz borcu yoktur yazısını almamışmıydınız...
kefilimin maaşından kesildiği için tekrardan icraya gidip almadık böyle bir şey...