Miras kalan hissenin diğer hissedara satışı
Babamdan miras kalan hisseyi annem ve kardeşimle birlikte paylaştık.
Anneme 1/4, geriye kalan 3/4 hisseyide bana ve kardeşime eşit oranda veraset ilamı ile paylaştırdık.
şŞmdi tapu için başvurucağız, sorum bununla ilgili olacak?
Tapuyu çıkardıktan sonra annem kendisine miras kalan hisseyi diğer mirasçı olan kardeşime verebilir mi?
Benim haberim olmadan satışını yapabilirler mi?
Eğer böyle birşey mümkünse tapuyu çıkartırken koyulacak ek bir maddeyle satış yapmaları engellenebilir mi?
Annem hissesinin tamamını kardeşime devretmek istiyor, ancak ben buna karşı çıkıyorum devredicekse eşit şekilde devretmesini istiyorum ancak tapuyu çıkardıktan sonra böyle bir işlem yapması mümkün müdür? Engellemek için neler yapabilirim?
Cevap: miras kalan hissenin diğer hissedara satışı
Tapu dairesine gittiğinizde bu sorunuza daha net cevap alabilirsiniz.
Ancak bildiğim kadarıyla tapu kaydında şufa ( ön alım ) hakkımı kullanmak istiyorum ve bunun tapu kaydında görülmesini istiyorum diye belirtirseniz, tapuda başka bir işlem yapılması anında sizin de onayınız aranacaktır.
Cevap: miras kalan hissenin diğer hissedara satışı
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tapu dairesine gittiğinizde bu sorunuza daha net cevap alabilirsiniz.
Ancak bildiğim kadarıyla tapu kaydında şufa ( ön alım ) hakkımı kullanmak istiyorum ve bunun tapu kaydında görülmesini istiyorum diye belirtirseniz, tapuda başka bir işlem yapılması anında sizin de onayınız aranacaktır.
Konuya tam hakim değilim ama hisseyi konuyu açan arkadaşın kardeşi alacak olsa neden onay aransın.? Dışarıdan birisine olabilir ama hissedarlardan birisinin hissesini istediğine satması normal değil mi.?
Birde anne sağlığında hissesini istediği çocuğuna verir.Vefattan sonra verilen hissenin dava konusu olması gerekmez mi.?