Bilişim Sistemine hukuka aykırı olarak girmek davası. Ne yapmalıyım? (msn şifresi kırmak)
Arkadaşlar benim bir sorunum var. Lütfen yardım!
Benim adıma kayıtlı bulunan adsl hattından girilerek bir şahsın msn hotmail şifresi kırılmış, mağdur şahıs msn şifresi kırıldı diye savcılığa şikayette bulunmuş. Şikayetcinin tek mağduriyeti şifresinin çalınması başka herhangi bir mağduriyet mevcut değil. (dolandırıcılık, şantaj vs.)
Savcılıkta "Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma" suçunda hakkımda dava açmış.
Bu olayı kesinlikle ben yapmadım. Hiç bir alakam yok. Durup dururken başımıza bu iş geldi.
Savcılığa vermiş olduğum ifademde de;
- Benim bu işi yapabilecek bilgimin ve yeteneğimin olmadığını,
- Adsl hattımın wireless şifresi olmadığı için başka birinin bu işi yapabileceğini,
- Şikayet eden şahsı tanımadığımı,
- Bu konuda bir yanlışlık olabileceğini belirttim.
Savcılıktan gelen iddianamede "Şüphelinin atılı bulunduğu suçtan cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur" şeklinde mahkeme çağrı kağıdı geldi.
Arkadaşlar bu durumda ben ne yapmalıyım? Mahkeme nasıl sonuçlanır? Ceza alırmıyım?
Lütfen Yardım!
-----------------------------
Davacı : K.H.
Şüpheli : Ben :)
Sevk maddesi : 5237 Sayılı TCK:243/1, 53.maddeleri
Suç : Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma
Deliller : Şüpheli savunması, müşteki beyanı, tutanaklar, bilgi teknoloji iletişim kurumu başkanlığının müzekkere cevabı, adli sicil kaydı, tüm soruşturma dosyası kapsamı.
------------------------------
Cevap: Bilişim Sistemine hukuka aykırı olarak girmek davası. Ne yapmalıyım? (msn şifresi kırmak)
Savcılığa başvurarak ADSL hattınıza rızanız dışında giren kişilerden şikayetçi olmanız, aleyhinize açılmış olan davada yararınıza olacaktır.
Cevap: Bilişim Sistemine hukuka aykırı olarak girmek davası. Ne yapmalıyım? (msn şifresi kırmak)
wirelessin şifre güveliği adsl hattının kullanıcısı sorumludur. Siz melek olsanız bile suç sizin İp adresinden işlenmiş ise durum zor..
Şifresiz adsl hattı kullanmak,ve bir çok kişiye hat dağıtmak ayriyeten bir suçtur.
senin adına verilen kararı temyiz etmenden ötürü başka bir çaren yok,
savcıya veya mahkemeye cıktığın zaman veya dilekçende, adsl modem hakkında hiçbir bilgin olmadığını ve bilgisayar konusunda pasif olduğunu, kablosuz modem üzerinden başka bir kişi aracılığıyla ele geçirilen adres ile hiçbir alakan olmadığını söyle.
ve altını çiziyorum , kullandığım bilgisayarın bilişim kurumu tarafından incelenmesini talep ediyorum diyerek beyanda bulun, ve bir diğer konu, bu adresin senin bilgisayarından kırılmamış olması gerekir
yoksa ikinci kez suçlu durumunda olursun. Bilgisayarın incelemeye giderse, bir zaman sonra herşey meydana çıkabilir..kesin olarak konuşmayayım bu olayın aynısı benim başıma geldi ve ben ceza aldım..
bilişim hukuku eskisi gibi değil artık, bir msn kırmak 3.000 tl : 5 ay hapis cezası getiriyor
bilginize
ya benim wirelesse girildi, yada teknik bir yanlışlık var bakalım bu işten nasıl yırtacaz. savunmamı yapacağım ama yapmadığım bir şeyden dolayı adli para cezası yemek evlat acısı gibi koyar valla.