Cevap: Yakıt Borcuna Karşı İcra
Apartman giderlerini ödemeyen kat maliki ya da kiracı hakkında kat maliklerinden biri ya da yönetici olarak yasal yollara başvurma hakkınız bulunmakta olup ilgililer hakkında icra takibi başlatmanız gerekmektedir.
Bunun için yazılı uyarıda bulunma zorunluluğu yoktur.
Borçlu kat maliki ya da kiracı hakkında yapılacak icra takibinin türü, ilamsız icra takibidir.
Bu takibi yapabilmek için icra dairesi, matbu formlar olan ve alacaklı tarafından doldurulması gereken takip talebi ve ödeme emrinden başka belge istemez. Ancak, borçlu takibe itiraz eder ve itirazın iptali davası açılırsa, bu durumda bu borç miktarını kanıtlayacak tüm belgeleri (işletme projesi, borç miktarının bildirildiği belgeler vs) delil olarak ibraz edebilirsiniz.
İşlemleri bir avukat aracılığı ile takip edecek iseniz bu durumda kat malikleri kurulunun avukat tutma hususunda yöneticiyi yetkilendirmiş olması gerekecektir.
Öncelikle, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
İlamsız icra takibini araştırdım biraz. Anladığım kadarıyla ben takibi başlattıktan sonra borçluya 7 günlük bir müsaade veriliyor. Bu 7 gün içerisinde ya borcunu ödeyecek ya da itiraz edecek. Aksi halde icra kesinleşiyor. Peki kişi borcunu 7 gün içinde öderse benim tekrar gidip takibi durdurmam mı gerekiyor ? Veya ödemezse tekrar gidip ödemediğini bildirmem gerekiyor mu?
ödemeyi icra dairesine yapacak %5 gecikme tazminatı ve masrafları ile birlikte.
Sïz aidat borcu + gecikme tazminatınıda hesaplayın icraya müracat edin.
Yalnız ben soruyu aidat değil de yakıt parası ile ilgili sormuştum. Yanıtlar her ikisi için de geçerli midir ?
ödeme son gününü geçen tüm borçlar.
yardımlarınız için teşekkür ettim, sn. hakkaniyetli .
Bir sorum daha olacak. Peki bu gecikme faizi, geciken taksitlerin her ayı için mi yoksa toplam borca mı %5 ?