Yeni Aldığım Buzdolabını Parçalamak Üzereyim
Çok iyi bir markanın buzdolabını yaklaşık 1 hafta önce aldım. Çalışırken Normal olmayan, sanki tıkalı lavoba gibi sesler geliyor. 2 defa servisden geldiler. Bu ses normal dediler. Mümkün değil. Çünkü yeni alınan hiç bir buzdolabında hatta eski dolablarda bile bu ses yok. Ne yapabilirim? Ürün iadesi veya değişimi kuralları nelerdir? Videosunu çektim. Az kaldı internetten yayınlayıp bu markayı rezil edeceğim. Böyle yapmak suç mu onu da bilmiyorum?
Cevap: Yeni Aldığım Buzdolabını Parçalamak Üzereyim
"Tıkalı lavabo sesi" nasıl bir sestir tahayyül etmeye çalıştım ancak lavabo tıkalı ise benim bildiğim kadarı ile ses çıkarmaz.
Bahsetttiğiniz ses, su dolu bir kaba musluktan su akarken çıkan şırıltı sesi gibi bir ses ise, bu normaldir gerçekten. Eskisi belki dikkatinizi çekmiyordu. Ya da dolabın çıkardığı diğer gürültülerden dolayı bunu duyamıyordunuz. Yahut başka bir sebebi vardır ama; dolaplar bu tür bir ses çıkartırlar.
Lavabo tıkalıyken birden açılır su boşaldıkça değişi bir ses çıkartır ya sanıyorum o ses. Benim işim değil ama beyaz eşya servis işiyle uğraşıyorum her cihazın kullanma klavızında cihazın çıkarabileceği ses desibali yazar ona bakın ve bu ses bencede normal değil.
Bu ses devamlı mı geliyor..?
İkinci olarak teknik servise "bu ses nereden kaynaklanıyor" diye sorun..
örneğin benim buzdolabı bazen buz kırar, kısa bir an çat diye ses çıkarır ve evin diğer odasından duyulur bu ses....
ama çoğu durumda sessizdir..
normal sesler;
boğuk horultu,şırıltı,çatlama sesi...
önemli olan bu seslerin seviyesidir.
Benim bahsettiğim, şırıltı diyebileceğim bu ses, yoğunlaştırıcıda yoğunlaşan soğutucu gazın sıvı olarak akarken çıkardığı sestir.
Rahatsız edecek derede yüksek bir ses değildir ama sessiz ortamda duyulur.
Sizinki de sanırım bu ses. Eğer çok yüksekse azaltacak tedbirler alınabilir ama tamamen yok olmaz. Her soğutucuda çıkar.
Ahmetuzunoğlu adlı üye arkadaşımız aşağı yukarı tarif etmiş. Tıkalı lavobonun açılma sesi, hatta sifon sesi bile diyebilirim. Sesin yüksekliğini ise size şöyle anlatayım. Yan odamız oturma odası ordan bile duyuluyor.. Artık siz düşünün.
Senolever Arkadaşım sanırım ben anlatamadım. Durum böyle işte. Sence bu normal mi. Gürültü seviyesi 40 dB denmiş. Bu sence kaş desibeldir....
Arkadaşlar bu sesin normal olmadığı çok açık. Ben servis elemanı değilim ama sonuçda hepimiz buzdolabı kullanıyoruz. İşin garip tarafı motor kompressör sesleri fan sesleri o kadar sessiz ki gerçekten 40 dB in hakkını vermişler. Garip olan bu olmaması gereken su sesi. Şimdi hakkımı aramak adına hukuki haklarım nedir? Ne Yapabilirim. Yenisi ile değişimi istiyorum. Markanın Bölge Md. işi uzatıyor...
Tüketici olarak memnun olmadığınız eşyayı zaten 1 ay kadar sanırım içerisinde sorgusuz sualsiz almak zorundalar zaman doldurtmayın bence tüketici hattı var orayı arayın sorun valla benim buz dolabım 10 yıllık hiç ses çıkartmıyor normalin dışında olduğu belli.numarasıda (212) 611.10.00 imiş.
Alıntı:
Aysun Karaca rumuzlu üyeden alıntı
Tüketici olarak memnun olmadığınız eşyayı zaten 1 ay kadar sanırım içerisinde sorgusuz sualsiz almak zorundalar .
Nereden çıktı bu kural? :)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Nereden çıktı bu kural? :)
Valla öyle bir kural varsa,hayat boyu para ödemeden en iyi ürünleri kullanmış oluruz.İyi olur ama teknolojiden geri kalmamak lazım.:)
Alıntı:
Ayşe Hanım rumuzlu üyeden alıntı
Sesin yüksekliğini ise size şöyle anlatayım. Yan odamız oturma odası ordan bile duyuluyor.. Artık siz düşünün.
Senolever Arkadaşım sanırım ben anlatamadım. Durum böyle işte. Sence bu normal mi. Gürültü seviyesi 40 dB denmiş. Bu sence kaş desibeldir....
Bahsettiğim sesi ancak gece sessizliğinde ve ortamda bir ses yokken duyabilirsiniz. Hatta buzdolabının motoru çalışırken duyumaz; motor durduğunda duyulmaya başlar.
Sizin dediğiniz ses benim bahsettiğim ses bile olsa bir sorun olduğu açık. Belki bir komşunun / akrabanın buzdolabında benim bahsettiğim sesi dinleyerek sizin buzdolabınızınkiyle karşılaştırabilirsiniz.
Ya da belki çevrenizde bir desibelmetre bulabilirsiniz.