-
site avukatı
merhaba,
ben bir sitede yaşıyorum.1,5 yıldır süren bir davanın içindeyim.dava başladığında bir kat malikiydim,şimdi ise yöneticiyim.eski yönetim hem yetkisiz,hemde usulsüz işlem yaptı,bu sebeple yapılan işleme para ödemedim,icra takibi başlatıldı itiraz ettim,itirazın iptali davası açıldı.bilirkişiye giden dosya beni haklı gösteren yönde iken karşı taraftan eksik belgeleri istedi ancak dosya sekiz aydır geri dönmedi.Geçenlerde site avukatı ile yönetici sıfatımla tekrar görüştüm,oda benim haklı olduğumu düşünüyor ama davalara girmekten de geri kalmıyor.şu an azledemiyorum çünkü üç ay sonra sona erecek bir sözleşmeleri var.sorum şu kötü niyetli bir yönetici var,avukat bu tutumu ile onlara destek olup, bizlerden aldığı aylık ücretle bizlere ,kat maliklerine haksızlık etmiş olmuyormu?Bu konu ile ilgili olarak kendilerine dava açabilirmiyim? teşekkürler...
-
Cevap: site avukatı
sayın site yetkilisi,
uzun bir zamandır bu siteyi takip ediyorum.çok ta fayladalandığımı söyleyeblirim.ancak bir sitemim olacak.şu an benim yaşadığım an mesela.bir soru yöneltiyorum ve cevap alamıyorum.diğer cevapsız kalan sorularda olduğu gibi.
öyleyse burada bir sorun var demektir.
Ya sorulan soru saçma,
Ya sorulan soruya cevap verecek, konuyu bilen yok
Ya kişilerin işine gelmedik bir durum söz konusu.
Bakın burası ciddi ve en kapsamlı bir hukuk sitesi,benim görüşüme göre kişileri aşmış ve kurumsal hale gelmiş.
Nacizane fikrim şu;
cevap verilmeyen soruları belli bir süre sonra lütfen kaldırın. soruya bakıyorum 500 okuma var,cevap 0.
Bu durumun sitenize yakışmadığını düşünüyorum ve ekliyorum.
"Hiç bir soru cevapsız kalmamalı"
-
Avukat azledilmedikçe vekalet verenleri temsilen işlem yapmaya davaları takip etmeye mecburdur. Avukata karşı açılacak davadan bir netice elde edileceğine ihtimal vermiyorum.
-
Sn Engin bey cevabınız için teşekkür ederim.
Azil edemiyorum,süresi olan bir sözleşme var.
eski yönetimi temsilen giriyorlar onu anladım.şimdi yeni yönetici benim.kendileri ile görüştüm.işin usulsüz yapıldığını onlarda biliyor,söylüyor.
peki bu avukatlık açısından etikmi?
Birde işin yapımı site sorumluluğunda değil,bununla ilgili kararda var.yani,
ben kazanırsam sitenin bir zararı yok, ben kaybedersem sitenin kazancı yok,çünkü sitenin muhasebesinde kayıtlı değil.bu iş nasıl sitenin savunması oluyor?
avukatlık kanunun 38. maddesine girermi bu durum?
.Avukat;
a) Kendisine yapılan teklifi yolsuz veya haksız görür yahut sonradan yolsuz veya haksız olduğu kanısına varırsa,reddetme zorunluluğu vardır.
saygılarımla...