Bilmediğim bir konuda mektup gelmiş
Öncelikle merhaba. Dün posta kutumda vergi dairesinden bir mektup gelmiş. Aynen şöyle yazıyor
"bir vergi konusunda görüşmek için en kısa zamanda .... vergi dairesine icra/ bölümüne gelmeniz gerekmektedir.
Not:Gelmediğiniz takdirde haciz işlemine başlanacaktır.."
şimdi anlayamadığım nokta şu. ben öğretmenim. şahsen vergi dairesiyle pek işim olmadı. ticari anlamda da hiçbir faaliyetim yok
gerçi geçen yaz istanbulda bir tanıdığıma 2 tane iş yapmıştım ama sürekliliği yok. hatır için yaptım ama kendisi gene de banka üzreinden bir miktar ücret göndermişti.
onun dışında da öyle kazanç sağladığım iş yok.
bu duruma çok canım sıkıldı. yarın vergi dairesine gideceğim ama buradan alacağım cevaplar bir yol gösterir.
Cevap: Bilmediğim bir konuda mektup gelmiş
Gönderilen o paralar kaç liraydı ve işlem açıklamalarında ne yazıyordu? İnternet bankacılığından girip açıklamalara bakabilirsiniz.
Ayrıca aklınıza hayalinize gelmeyecek bir şey olabilir. Örneğin bana bir "Vergi cezası" gelmişti; vergi ile hiç işim yok çünkü ücretli çalışanım. Vergi dairesine gittim, cezanın kaç para olduğunu öğrendim ama ne cezası olduğunu öğrenene kadar akla karayı seçmiştim.
Bu cezadan 2 sene kadar evvel nüfus cüzdanımı kaybetmiştim; onun cezasıymış.
Bunun gibi aklınıza ancak öğrendiğinizde gelecek ilgisiz bir şey de olabilir.
Yahut (ve tahminimce) size bir şeyler soracaklar sadece.
o iki için toplamda 1100 tl gibi bir ücret yollamıştı. açıklamasında ise borç yazıyor
he bunların haricinde 1 -2 parça 2. el ürünü int üzerinden satmıştım. ya bu kadar da olmaz ki . eğer bunlar sebebine ise gerçekten işin suyunu çıkarmışlar demektir.
vergi dairesini aradım. geçen temmuzdan kalan mtv vergisi çıktı. ödediğimi söyledim. sistemden kontrol ettiler ve tamam dediler. gönderen vergi dairesi sisteme bakmamış sanırım vs gelmenize gerek yok biz işlemi hallederiz dediler.
içim rahatladı açıkçası
Ben ödemedim sanırım :S
Henüz kağıt falan gelmedi.