Cevap: imzasız icra ve tazminat
Dostum hemen süreyi geçirmeden icra dairesine itiraz et.Tazminat davası açıp ispatlarsan donlarına kadar alırsın...
Alıntı:
salacak rumuzlu üyeden alıntı
donlarına kadar alırsın...
Don haczi kaldırılmamış mıydı?
Alıntı:
akinaktas rumuzlu üyeden alıntı
ben icra dairesine itirazda bulanacam ve aynı tazminat davası açabilirmiyim kendimde tazminat davası açabilirmiyim yada c savciligina suç duyursunda bulanabilirmiyim
İcra dairesine muhakkak itirazda bulunun. Ancak tazminat, bir zararınız olması durumunda istenecek bir şey. Öncelikle maddi olarak belgeleyebileceğiniz ne kadar zarara yol açtığını, ayrıca manevi yönden zarara uğradı iseniz bunları hakimi ikna edecek şekilde nasıl ispatlayacağınız üzerinde yoğunlaşın. Bunları düzgün ve hakimi ikna edecek bir şekilde ispatlayabileceğinizi düşünüyorsanız, ayrıca miktarlar bir davayı gerektirecek büyüklükte ise, tabii ki tazminat davası açabilirsiniz. Tabii ki tazminat davalarının sonucu kolaylıkla kestirilemeyeceği için kaybedebileceğiniz ve yargılama giderleri ile karşı taraf avukatına ücret-i vekalet ödemek durumunda kalabileceğinizi unutmayın.
Ceza davası için ise henüz erken bence. Eğer sizin imzanını taklit etmişlerse, o zaman, imzanızı taklit eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Belki de belge imzasızdır ve siz itiraz ettiğinizde karşı taraf hiç bir şey demeden icrayı geri çekecek "pardon" diyecektir. Bu durumda ceza davalık bir şey olmayacağını düşünüyorum.