Çocuk Yok - Tazminat ve Nafaka Ödermiyim
Eşimle 1 haftadır ayrıyız ve kavgasız bir şekilde ayrılmıştık. Sadece biraz kafamızı dinleyelim diye. Ve eşim her zamanki olduğu gibi annesinin evine gidince fikirleri değişti ve boşanmayı istedi. 1 hafta aradan sonra bu gece eşimi aradım yeniden beraber olmak istediğimi söyledim konuşmak istedim yüzyüze ve eşim kabul etmedi. Bende ailesinin evinin önüne gittim annesi çıktı bana bağırıp çağırdı her zaman ki gibi ve sonuç olarak şu anda eşimle birbirimize düşman gibiyiz.
Benim bu süreçte aldığım karar boşanmak hatta ikimizinde net kararı boşanmak. Eğer eşim anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa ( tabiki annesi yine aklına girer ) benim bu boşanma sonucunda ne gibi zararlarım olur. 2 senelik evliyiz ve çocuğumuz yok. Ayrıca eşimi darp ettim diye mahkeme 1 ay önce 5 sene ertelemeli 3000 tl para cezası kesti ve bende o günden sonra eşime dokunmadım her ne kadarda beni çıldırtmayı başarsada vurmadım. Şimdi ben pazartesi günü gidip boşanma davası açsam benim yönümden kötümü olur yoksa iyiyimi. Tazminat ve nafaka istermi. bu arada evin bütün eşyasınıda benim aile aldı. Ayrıca sigortasız çalışıyorum ve gerçekten aldığım para ihitiyaçlarımızı karşılamaya ucu ucuna yetiyordu.
Eşimle evlenmeden önce eşim herhangi bir sigortalı işte çalışmıyordu ve maddi durumları kötüydü , şu anda halada kötü. Ama benimle yaşadıqı süreçte bekarlık hayatındaki durumundan daha çok iyiydi. Ben evlendikten sonra eşimin ekonmik duruma zarar vermediğim için benden boşandıktan sonra da aynı durumuna geri döncek. yani fakirdi fakir kalacak. bu durumda tazminat - nafaka vs bi yaptırım uygulanbilir mi bana.. cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Çocuk Yok - Tazminat ve Nafaka Ödermiyim
çocuğunuzun olmaması tazminat demeyeceğiniz anlamına gelmez.hakim sizi kusurlu bulur,eşiniz de tazminat talep ederse ne yazık ki ödersiniz.darp uygulamanız sizi -1 önde başlatıyo+ama önemli olan idiiaların ispatı için etkili tanıklar....(sadece fikrimi yazdım avukat değilim)
Cevap: Çocuk Yok - Tazminat ve Nafaka Ödermiyim
Merhaba Şahin,
Kanaatimce büyük ihtimalle sen kusurlu bulunursun. Hem tazminat ödersin hem de nafaka. Ömrünün sonuna kadar bu kadına nafaka ödeyebilirsin. Her sene sene aleyhine açacakları nafaka artırım davalarıda bu işin ekstrası.
Tabii yazdıklarım benim şahsi tecrüblerime dayanan görüşlerim.