Kardeşimin icrası bana geldi
Kardeşim bir süre benim yanımda kaldı. Bu süre zarfında bir dershaneye yazılmıştı ve senet imzalamıştı. Senedin üstüne adres olarak da benim ev adresimi vermişti. Kısa bir süre sonra dershaneden ayrıldı ve dershaneye kalan borçlarını ödemeden ikametgah adresinin bulunduğu memlekete yani evine döndü. Dershane de icraya verdi ve avukatın dediğine göre pazartesi icra memurları gelecekmiş. İcra memurları senedin üzerindeki adres olan benim evime mi yoksa kardeşimin ikamet adresine mi gider?
Benim evime gelirlerse; evimde kardeşime ait olan hiç bir şey yok fakat evde bulunan eşyaların yarısından fazlasının faturasını saklamadığım için elimde yok. Bu durumda icra memurları benim evimden herhangi bir eşya alabilir mi? Kendilerine nasıl bir açıklama yapmalıyım?
Cevap: Kardeşimin icrası bana geldi
İcra konusunda en iyi yol uzlaşmadır.
Alacaklı vekili ile konuşuyorsanız, kardeşiniz ile alacaklı vekilinin iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.
Kardeşinizin borcundan kurtulması da, alacaklının alacağına kavuşması da önemlidir.
Ödeme / icra emri sizin oturduğunuz eve mi tebliğ edildi? Tebligat kime yapıldı?
Kardeşinizin MERNİS adresi olarak sizin ikamet ettiğiniz ev mi gözükmektedir?
Sizin zilyetliğinizde de olsa, kardeşinizin mülkiyetinde olan eşyalar var mıdır?
Konu hakkında avukatınıza danışmanızı öneririm.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
İcra konusunda en iyi yol uzlaşmadır.
Alacaklı vekili ile konuşuyorsanız, kardeşiniz ile alacaklı vekilinin iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.
Kardeşinizin borcundan kurtulması da, alacaklının alacağına kavuşması da önemlidir.
Ödeme / icra emri sizin oturduğunuz eve mi tebliğ edildi? Tebligat kime yapıldı?
Kardeşinizin MERNİS adresi olarak sizin ikamet ettiğiniz ev mi gözükmektedir?
Sizin zilyetliğinizde de olsa, kardeşinizin mülkiyetinde olan eşyalar var mıdır?
Konu hakkında avukatınıza danışmanızı öneririm.
İcra emri benim oturduğum eve değil kardeşimin ikamet adresine yani memlekete gönderilmiş. Tebligat da kardeşime yapıldı. Kardeşimin MERNİS adresi benim ikamet adresimle aynı değil onunki farklı bir şehirde. Şuan evimde kardeşime ait olan hiçbir şey bulunmamaktadır. Bu durumda icra memurları yine de benim evime haciz işlemi uygular mı acaba?
Yine de haciz işlemi uygulanırsa istihkak iddiasında bulunma hakkınız vardır.
İlgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.