Arsa sahibinin Kooperatif üyesinin tapusunu 3. kişiye satması
merhabalar.
benimde yıllardır üyesi olduğum kooperatifte oturduğum daireyi arsa sahibi bir başkasına satmış. O kadar ödeme yapmama ve içine harcama yapmama rağmen tapumu bir türlü alamadım ve geçen gün duydum ki oturduğum daire satılmış. Çok zordayım. Kooperatife ait boşta bir daire olmasına rağmen kasıtlı olarak benim dairem satılmış. Arsa sahibi laftan anlamıyor kooperatif başkanıyla bu işi çözün diyor. ben ne yapacağımı şaşırdım. Kooperatifin şu an hiç parası olmadığı için dava bile açamıyor. Onların yerine ben 7000 tl verip dava açmalarını sağlayacağım. ama benim nasıl bir kazancım olacak bilmiyorum. Arsa sahibine dava açabilir miyim?? 16 üye 2009 yılında 15.000 tl tapu parası adı altında ödeme yapıp tapularını aldılar. Almayan 5 üyeden biri benim. Bende 2010 yılının başında ödedim parayı fakat geriye kalan bir blok tam olarak bitmediği için tapumu vermediler. Şu anda bloğun iç kapıları ve mutfak dolapları eksik ama kooperatif başkanı ve arsa sahibi arasındaki uyuşmazlıktan benim dairemi iş karşılığı vermiş. Nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Arsa sahibinin Kooperatif üyesinin tapusunu 3. kişiye satması
Sayın colinzey.
Bu duruma düşmenize üzülmemek mümkün değil, ancak bu dareyi alırken nasıl bir işlem yaptığınızı belirtmemişsiniz, elinizdeki belgelerin önemini bilmemiz lağzım.
Kooperatif üyesi olmak, tabiki önemli ancak üyelik sözleşmenizde, sizin adınıza ait olduğunu belirten bir belgenin de olması gerek, bu belgeleri belirtmeniz gerekir.
Müteahhit darbesi yiyen bir MÜTEAHHİTZEDE olarak size tavsiyelerim olabilir.
Arzu ederseniz, mustafatatlici@yahoo.com veya 0535 3483816, dan ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun,
Cevap: Arsa sahibinin Kooperatif üyesinin tapusunu 3. kişiye satması
sayın colinzey
uzun zamandır yurt dışında yoğun olmamdan dolayı siteye girmedim bugün gördüm mesajnızı.
öncelikle geçmiş olsun ama yazdıklarınız kooperatif kanununa göre uygun değil. çünkü kooparatifler genel kurullarda seçilen yöneticiller tarafından genel kuruldan aldıkları yetkilere dayanarak üyelerin hak menfaatleri doğrultusunda hareket ederler. konut kooparatiflerinde ise konut yapılacak arsa temin edildiğinde genel kuruldan bu arsa ile ilgili yetki alır ve kat karşılığı ise tapuya şerh koyar. arsa sahibi ile yapılan sözleşme doğrultusunda arsa sahibi kooperatifden alacağı dairelerin sözleşmede belirtilen süre içinde almasını bekler. bunun dışında koopatif üyelerine ait bir daireyi satma hakkı yoktur. bu konuda kooperatif arsa sahibine karşı sorumluluğunu yerine getirmemiş olabilir. konuyu daha detaylı yazarsanız yardımcı olmak isterim.