Cevap: adam öldürmeğe teşebbüs
galiba çok zor bir konu açmışım yinede herkese teşekkür ederim site kurucularına ve değerli hukukçu arkadaşlara teşekkürler ederim
Bir kişi mermi, diğeri bıçak ile ve ilaveten bir polis yaralı...
hakikaten zor bir konu...
benim fikrime göre bayağı baş ağrıtıcı bir süreç ....
bende yatmaya gidiyordum tesadüfen gördüm mesajı..
birşeyler yazayım dedim..
iyi geceler...
değerli kidemli üye baş ağrıtan bir süreç olduğu için burada paylaştım bir avukat hukukçu bir eksik bir fazla tahmin yürütebilir
çıkacak sonuç hakkımda burada konunun tartışılmasını bekliyordum
avukatta bir hakimdir benim kanaatimce sonucu azda olsa tahmin edebiliyor teşekkür ederim
Sorduğunuz soru çok zor değil, zor olan sabredip yorum gelmesini beklemek.
6136 gereğince verilecek cezanın yanısıra, adam öldürmeye teşebbüs / kasten adam yaralama arasında gidip gelecek bir davaya benziyor.
Örnek bir kararda
"Yerel mahkemenin Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçu üzerinden yargılama yaptığı sanık, Yargıtay tarafından adam öldürme fırsatı varken yapmaması üstelik yaralamaların basit tıbbi müdahale ile tedavi edilebilir seviyede olması ve adam öldürme saikını kanıtlayan bir delil olmaması sebebiyle davanın TCK. M.86 hükümlerine göre yargılanması gerektiği belirtilmiştir"
Başka bir içtihatta,
"Sanıkla mağdur arasında öldürmeyi gerektiren bir bir husumet bulunmadı,olayın gece gerçekleştiği, sanığın mağdurun hayati önem taşıyan organlarına yönelik bir darbe gerçekleştirdiğine yönelik delil olmayışı ayrıca sanığın eylemine kendiliğinden son vermiş olduğu dikkate alınarak sanığın öldürmeye kastının varlığını ortaya çıkartan sabit ve inandırıcı delil olmadığı göz önüne alınarak bıçakla yaralama suçundan hüküm kurulmalıdır."
Dolayısıyla dosyaya vakıf olan meslektaşımızın vereceği bilgileri göz önüne alın.
İlgili maddelere Türk Ceza Kanunu'ndan bakabilirsiniz.
emrah bey çok güzel yazdınız ama bir avukat bu durumlarda yargıtayın verdiği kararlar mahkemeden çıkacak sonucu bizim avukat dahil sizde tahmin edebiliyorsunuz ama nedense avukat abilerim hep temkinli konuşur benim istediğim ocakta bir yemek var ve aşçı bu işin erbabı yemeğin pişeceği dakika ve tadı hakkında az çok tamamına yakın olmasada yemeğin pişmesini bekleyen çok acıkmış kişiye yemek hakkında bişeyler söylemek ister belki diye düşündüm yinede değerli zamanınızı ayırıp yazdığınız için minnettarım
Alıntı:
yassin33 rumuzlu üyeden alıntı
emrah bey çok güzel yazdınız ama bir avukat bu durumlarda yargıtayın verdiği kararlar mahkemeden çıkacak sonucu bizim avukat dahil sizde tahmin edebiliyorsunuz ama nedense avukat abilerim hep temkinli konuşur benim istediğim ocakta bir yemek var ve aşçı bu işin erbabı yemeğin pişeceği dakika ve tadı hakkında az çok tamamına yakın olmasada yemeğin pişmesini bekleyen çok acıkmış kişiye yemek hakkında bişeyler söylemek ister belki diye düşündüm yinede değerli zamanınızı ayırıp yazdığınız için minnettarım
Aşçı biz değiliz. Dosyaya bakan hakimle konuşmak isterseniz başka tabi.
Bizler yol göstereniz.