Ciplak fotografin Amerika'ya gonderilmesi
Merhaba sayin Hukuki.net sakinleri,
Pazartesi günü emniyetten gelen bir evrak ile sok oldum. Evrakta benim 2010 yilinda internet ortamindan ciplak bir kadinin fotografini bilgisayarima kaydettigim ve Amerika'ya gonderdigim (ki buyuk ihtimalle Facebook,Google,Twitter vs. gibi sitelerdeki hesaplara) hakkinda o kadinin kocasi tarafindan bir suclama bulunuyor ve bana hapis veya para cezasi ile cezalandirabilecegim konusunda bir uyarida bulunuluyor.
Bu konuyla ilgili olarak neden 2012 yilinda boyle bir suclama ile karsilasiyorum, internette gordugumuz her materyal eninde sonunda bilgisayarimiza kayit edilmiyor mu ? Neden suc unsuru olarak sayiliyor, hepimiz de biliyoruz ki cogu siteye girdigimizde istenmeyen pencereler aciliyor ve bununla birlikte bir suru ciplak kadin fotografi gormek zorunda kaliyoruz. Filtre programi kullanmiyorum ama 2010 yilindan boyle bir olayla karsilasmak beni soke etti diyebilirim. Cunku ciplak bir kadinin fotografini ne diye Facebook,Google,Twitter gibi hesaplarimda paylasayim ki ? Kendi hesaplarimda olmasa bile kimseye bir garezim kinim olmadigi icin "fake" tabir edilen sahte hesaplarda acmadim.
Ne gibi tavsiyeleriniz olabilir benim icin ne yapmaliyim ne yapmamaliyim?
Cevap: Ciplak fotografin Amerika'ya gonderilmesi
Emniyetten geldiğine emin misiniz ?
İfadeye mi çağırılıyorsunuz ? Tam olarak ne diyor.Özel hayatın gizliliğini ihlal etmişseniz eğer zaten savcılar tarafından bir güzel ifadeniz alınır , sizi işletmiş olmasınlar ? Yok eğer , tanıdığınız bir kişinin çıplak fotoğraflarını çekip fotoğrafı yayma şantajında bulunmuşsanız bunu zaten tespit ederler.Ve emin olun evinize kağıt göndermezler pencereden içeri girmeleri an meselesi olur.Bunun haricinde zaten böyle kağıtdı kartvizitti , emniyet uğraşmaz.
Cevap: Ciplak fotografin Amerika'ya gonderilmesi
Evet , ifadeye cagiriliyordum gittim olay su; ben, ki yazilimci degilim cok da fazla interneti kullanmayi bilmem takildigim bir kac forum sitesi haber sitesi ve bir kac oyun sitesi haricinde fazla dolasmam internette. Neyse, bir insan evladinin mail adresine virus gondermisim bununla beraber o kisi maili acmis gonderdigim virusu bilgisayarinda calistirmis ve ben o kisinin bilgisayarina erisim saglamisim, buraya dikkat "sadece ciplak fotograflarini" 'CALMISIM' ve bu fotograflari taaa amerikadaki bir sahsa mail ile gondermisim. Tum olay bu, ve hala cozemedim neyin oldugunu polis memurlari para cezasi alabilirsiniz onun disinda buyuk birsey cikmaz eger suclu bulunursaniz dedi. Kafam cok karisik yardimci olabilirseniz cok sevinirim.