Mahkeme Yeri İtirazı Hakkında
Vaktinizi ayırıp cevaplayabilirseniz sevinirim...
2 aylık evliliğim sonucu şiddetli geçimsizlikten dava açtım...Baba evine döndüğümde dava açmadan 1 gün önce gidip ikametgahımı babamın adresine aldırdım...Başka şehirde evlenmiştim....Davayı memleketimde açtım...
Eşim mahkeme yerine itiraz edeceğini filan söyledi..Dava dilekçeme nüfüs adres değişliğini gösteren belgeyide ekledim..
Acaba mahkeme yerini aldırma durumu olabilir mi gerçekten???
cevabınız için şimdiden tşk.ederim...
Cevap: Mahkeme Yeri İtirazı Hakkında...
Yardımcı olabilecek arkadaşlarımız yok mu acaba...
Konuya cvp verecek hiç mi hukukçu arkadaşımız yok:(
keşke bir cevap olsa :( :(
Mahkeme yerleşme amacıyla babanızın evinize gittiğine ikna olup yetki itirazını red edeceğini ümit ediyorum.
yetki sorununa bu kadar takılmamanızı tavsiye ederim. mahkeme yetki itirazını kabul etse bile temyize gitmeden kararın kesinleşmesini bekleyip dosyanın yetkili mahkemeye gönderilmesi için aynı mahkemeye tekrar başvurabilirsiniz.
Av. Engin bey'e bende katılıyorum. Baba evine yerleşmek amaçlı gittiğinizi mahkemeye sunduğunuz ikametgahı da gözönüne alarak eşinizin itirazını red edecektir diye düşünüyorum hakimin.
cevaplarınız için çok tşk ediyorum...
konu ile alakalı soru sormak, mümkünse fikir almak istiyorum. sorunum aciliyet taşıdığından yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
birlikte ikamet edilen şehirden ayrılıp yerleşmek üzere baba evine dönen eş bulunduğu yer mahkemesinde boşanma davası açabilir, yetki itirazını ise mahkeme reddeder diyorsunuz
1) aynı gerekçelerle ve haklı olduğunu düşünen diğer eş-yani ben, davayı ikamet ettiğimiz şehirde açarsam karşı tarafın yetki itirazına mahkeme ne karar verir?
2) davalar farklı illerde ve aynı gün (resmi tatil sonrası ilk gün) açılırsa durum ve sonuç ne olur, yetki hangi mahkemededir?
Alıntı:
SadBull rumuzlu üyeden alıntı
konu ile alakalı soru sormak, mümkünse fikir almak istiyorum. sorunum aciliyet taşıdığından yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
birlikte ikamet edilen şehirden ayrılıp yerleşmek üzere baba evine dönen eş bulunduğu yer mahkemesinde boşanma davası açabilir, yetki itirazını ise mahkeme reddeder diyorsunuz
1) aynı gerekçelerle ve haklı olduğunu düşünen diğer eş-yani ben, davayı ikamet ettiğimiz şehirde açarsam karşı tarafın yetki itirazına mahkeme ne karar verir?
2) davalar farklı illerde ve aynı gün (resmi tatil sonrası ilk gün) açılırsa durum ve sonuç ne olur, yetki hangi mahkemededir?
Merhabalar,
Benim davamda karşı taraf yetki itirazında bulundu fakat mahkeme benim memleketimde kaldı. Sizin sorularınıza gelince;
1- Eğer eşiniz ikametini baba evine aldırdı ise ve yetki itirazında bulunursa muhtemelen kadın olarak onun memleketinde dava görülecektir. Eğer ikametini aldırmadı ise ve siz önce açarsanız sizin bulunduğunuz şehirde dava görülür.
2- Davalar farklı illerde aynı gün açılırsa bu ikamet durumuna bağlı olarak birinde davalar birleştirilecektir. Yani eşiniz ikametini değiştirmedi ise her halükarda sizin orada dava görülür, değiştirdi ise sizin davanız onunkiyle birleştirilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Benim başımdan geçen bu şekildeydi.
Saygılar.
İyi bayramlar