Saygılar
Bir sitede yapılacak kat malikleri genel kurulunun KMK na uygun yapılması ve tutanakların uygun tutulması nasıl sağlanır.KMK na göre toplantının yapılması için önceden nasıl bir tedbir alınır.Yapılması için başvurulacak merci varmıdır.
Printable View
Saygılar
Bir sitede yapılacak kat malikleri genel kurulunun KMK na uygun yapılması ve tutanakların uygun tutulması nasıl sağlanır.KMK na göre toplantının yapılması için önceden nasıl bir tedbir alınır.Yapılması için başvurulacak merci varmıdır.
Bu konuyu inceleyin.
https://www.hukuki.net/showthread.php...r-yeter-sayısı
.
Bu konuyu inceleyin
https://www.hukuki.net/showthread.php...önetici-seçimi
Çok Teşekkürler
Bende işte bu KMK nunun uygulanmasını nasıl sağlayacağım .Bunu maalesef sağlamak için benim gücüm yok toplantı yapılıyor yönetim kurulunun elinde bir başkan seçiyorlar bu toplantıda yapılan yönetici seçimi dahil hiçbir şey KMK na uygun yapılmıyor.Bunu nasıl temin edicem dışarıdan adamlar hiçbirşey vermiyor tek başınada birşey yapamıyorum.kanuni olsun istiyorum.Dışarıdan derneklerde olduğu gibi bir yetkili talep edilecek bir yer yokmu yada toplantıda ne yapmam gerekli.
ücreti ödenerek gözlemci cağırmak mümkün.
Gözlemci KMK ya uygunlugu kontrol eder ve rapor tutar.
Hazirun cetveli (yoklama listesi) Toplantı yeter sayısı arsa payı toplamı, karar yeter sayısı gibi işlemleri kontrol eder.
Sanırım valilik yada kaymakamlıktan talep ediliyor.
özellikle Toplantıya katılmayanlarda sonradan imza ettirilerek sanki toplantıya katılmış gibi hile yapılıyor.
KMK da sadece toplantıya katılanlar imzalar diyor.
Olumsuz oy verenler olumsuzluk nedenini şerhi ile not eder diyor.
IV - Kararlar:
Madde 32 - Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.
Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.
Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır.
Kat malikleri kurulu kararları 1'den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda, bulunan bütün kat maliklerince imzalanır karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar. Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce verilmiş bir karar varsa kaide olarak ona göre çözülür.